China avertizează Marea Britanie că va plăti un preţ pentru criticarea regimului comunist

Beijing, Marea Sală a Poporului din China, locul unde se desfăşoară de obicei plenarele celui mai autoritar regim al lumii
Beijing, Marea Sală a Poporului din China, locul unde se desfăşoară de obicei plenarele celui mai autoritar regim al lumii (Feng Li/Getty Images)

Regimul comunist de la Beijing a avertizat joi Marea Britanie că va „plăti” pentru că a tratat China ca pe o „ţară ostilă”, pe fondul creşterii tensiunilor privind controlul tot mai strâns exercitat de Partid asupra centrului financiar est-asiatic, Hong Kong, cât şi al modului în care acesta a adresat focarul de virus Wuhan şi atrocităţile comise de regim împotriva minorităţilor etnice şi spirituale.

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a avertizat Marea Britanie că va trebui să „suporte consecinţele” deciziilor de politică externă luate de Regat şi aceasta va însemna pierderea beneficiului de a fi „partenerul” Beijing-ului, dacă nu se îşi va schimba atitudinea.

De asemenea, Liu Xiaoming a susţinut că unii politicieni britanici par a fi „dornici de un nou Război Rece”, şi a insistat că Beijing-ul ar vrea să fie „prietenul” Regatului Unit.

Comentariile ambasadorului chinez - care fac parte din ofensiva "diplomatică" pe care Partidul Comunist Chinez o duce de la începutul pandemiei virusului Wuhan - sunt de natură să provoace o deteriorare suplimentară a relaţiilor dintre cele două state.

Marea Britanie şi China s-au confruntat în mod repetat în ultimele luni. Guvernul britanic a anunţat la începutul lunii iulie că s-a răzgândit în privinţa deciziei luate în ianuarie de a permite companiei Huawei să participe la construcţia noii reţele 5G a Marii Britanii.

Gigantului chinez, cu strânse legături cu armata chineză şi controlat de regim, îi este acum interzis să participe la licitaţii, iar tehnologia sa existentă în cadrul proiectului 5G va fi eliminată până în 2027 din cauza problemelor de securitate naţională.

Între timp, decizia Beijingului de a impune în Hong Kong o controversată lege de aşa-numită "securitate naţională" a determinat Marea Britanie să anunţe o legislaţie care să permită celor trei milioane de locuitori din Hong Kong cu statut de „cetăţean britanic overseas” (British National Overseas) să se naturalizeze în ţară.

De asemenea, Boris Johnson a acuzat China de abuzuri „grosolane şi stridente” ale drepturilor omului împotriva populaţiei uigure din provincia Xinjiang, cerând o anchetă internaţională în legătură cu originea şi manipularea focarului iniţial de virus Wuhan.

Cu toate avertizările, ambasadorul chinez a afirmat că Beijing-ul nu ameninţă Marea Britanie: „Vreau să specific - nu am ameninţat. Nu am ameninţat pe nimeni”. „Vă anunţ, doar, consecinţele. Oamenii consideră că unele dintre observaţiile mele sunt cuvinte ameninţătoare. Eu cred că citează remarcile fără context.”

„Am spus: China vrea să fie prieten al Regatului Unit. China vrea să fie partenerul Marii Britanii. (...) Dar dacă nu doriţi să fiţi partenerii şi prietenii noştri, doriţi să trataţi China drept o ţară ostilă, veţi plăti preţul (...) Este foarte clar. Veţi pierde beneficiul de a trata China drept prieten şi veţi suporta consecinţele tratării Chinei drept o ţară ostilă.”

Liu a acuzat Marea Britanie de „calomnii imprudente” pentru comentariile referitoare la tratamentul populaţiei uigure.

În ciuda deselor campanii de atrocităţi desfăşurate împotriva dizidenţilor şi unor grupuri religioase şi etnice, ambasadorul chinez a mai ţinut să adauge: „Istoria a dovedit şi va continua să demonstreze că ţara noastră este întotdeauna un apărător al păcii mondiale, contribuitor la dezvoltarea globală şi susţinător al dreptului internaţional”.

„O Chină mai puternică va face lumea un loc mai paşnic, mai stabil şi mai prosper.”

În ultima perioadă Marea Britanie a început să colaboreze cu SUA pentru a patrula zone vaste din Marea Chinei de Sud unde China îşi revendică suveranitatea, în ciuda legislaţiei internaţionale. Scopul patrulelor este să asigure libertatea căilor de navigaţie pe care circulă aproximativ 30% din bunurile transportate pe mare.