China: Bolile infecţioase ucid fără milă, reapare şi un alt caz de SARS

Hong Kong-ul a sacrificat 17.000 de pui şi a suspendat importurile după ce trei păsări au fost testate pozitiv la o variantă de gripă aviară H5N1.
Hong Kong-ul a sacrificat 17.000 de pui şi a suspendat importurile după ce trei păsări au fost testate pozitiv la o variantă de gripă aviară H5N1. (Aaron Tam / AFP / Getty Images)

Un nou caz de gripă aviară a fost confirmat în China, o angajată de la o fermă de păsări. Cazul a fost localizat în provincia Guangdong, în partea de sud a ţării: o persoană de 51 de ani a fost internată în spital pe 3 august din cauza febrei ridicate şi este în stare gravă. Cazurile de gripă aviară în China sunt 134, iar 44 de persoane au murit, informează duminică Rai News24.

Boli infecţioase

În China, 1.426 de oameni au murit în iulie din cauza unor boli infecţioase. Cele mai multe cazuri de moarte a fost cele de SIDA, care a ucis 991 de chinezi luna trecută, potrivit datelor publicate on-line de Comisia Naţională de sănătate şi de planificare familială. După virusul HIV, al doilea criminal a fost tuberculoza, cu 189 de decese. Doar un singur deces, cu toate acestea, a fost înregistrat în luna iulie, din cauza noului virus de gripă aviară H7N9.

În general, în iulie, în China au fost raportate 755.623 de cazuri de boli infecţioase. Dintre acestea, 11 au fost cazuri de holeră (un deces), o boală infecţioasă care este considerată de "clasă A". Cele din "clasă B", au lovit în schimb 336.960 de persoane, în 94% din cazuri au fost de hepatită, tuberculoză, sifilis, dizenterie şi gonoree. În ceea ce priveşte infecţia de "clasa C", cei morţi în luna iulie au fost 42, datorat în mare parte diareii infecţioase, oreion şi febra aftoasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură