China efectuează manevre cu muniţie de război în Tibet

Soldaţii Armatei de Eliberare a Poporului antrenându-se în Beijing.
Soldaţii Armatei de Eliberare a Poporului antrenându-se în Beijing. (Greg Baker/AFP/Getty Images)

Armata chineză a efectuat exerciţii cu muniţie de război în Tibet în ultimele zile, a raportat marţi de Global Times, controlată de regimul comunist de la Beijing.

Ştirile despre manevre le din Tibet şu apărut la câteva ore după ce trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi.

Comandamentul militar din Tibet al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a declarat că exerciţiul a prezentat „mai multe tipuri de forţe de luptă, inclusiv sisteme de artilerie pe distanţe lungi, sisteme de rachete sol-aer, forţe operative speciale, trupe de aviaţie ale armatei, forţe de bruiaj electronic şi geniu şi trupe anti-chimice de război".

Raportul nu a reuşit să dezvăluie data specifică a exerciţiului, spunând doar că a avut loc „recent” pe un platou din Munţii Nyenchen Tonglha, la o altitudine de 4.700 de metri. Zona respectivă este situată la aproximativ 1000 km sud-est de locul unde a avut loc confruntarea de luni din regiunea Ladakh, nord-estul Indiei.

Luni seară a izbucnit un conflict sângeros între militari indieni şi chinezi staţionaţi în Valea Galwan din Ladakh, care a ucis cel puţin 23 de soldaţi indieni şi un ofiţer comandant indian.

Numărul de morţi de partea chineză rămâne neconfirmat, dar mass-media indiană raportează că aproximativ 40 de militari chinezi au fost omorâţi în urma ciocnirilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe