China foloseşte cipuri RFID pentru a monitoriza mişcările autovehiculelor

Trafic rutier în Beijing, China
Trafic rutier în Beijing, China (Liu Jin/AFP/Getty Images)

China continuă să născocească noi metode pentru a-şi monitoriza cei 1,4 miliarde de cetăţeni. Şi, după ce publicaţia americană Wall Street Journal (WSJ) a vorbit la începutul acestei săptămâni despre o nouă cameră de spionaj puternică, concepută de o echipă de cercetători de la Universitatea Duke care, întâmplător, a primit fonduri de la guvernul american, acelaşi ziar a revenit miercuri cu o nouă ştire uimitoare: de această dată despre modul în care China creează un nou sistem de monitorizare a autovehiculelor care folosesc tag-uri electronice. Într-adevăr, WSJ a descris un plan privind „îmbunătăţirea securităţii publice” – plan care, într-un stat comunist precum China, poate fi tradus prin „înăsprirea controlului regimului asupra populaţiei”.

Planul, care ar urma să fie pus în aplicare din 1 iulie, se va baza pe cipuri care pot fi identificate datorită semnăturii lor unice în ceea ce priveşte frecvenţa radio. Conformarea va fi voluntară la început, însă va deveni obligatorie pentru toate autovehiculele noi începând cu ianuarie 2019, precizează site-ul de ştiri Zero Hedge.

Reţeaua de supraveghere a Chinei include deja camere puternice care pot detecta trăsăturile faciale ale unei persoane de la o distanţă de aproximativ 90 de metri, conform WSJ. Programul va avea un impact serios asupra industriei auto a Chinei, care alimentează cea mai mare piaţă a lumii, în care se preconizează vânzarea a aproape 30 de milioane de vehicule anul acesta.

„Totul se întâmplă pe fondul acestui guvern destul de autoritar”, a afirmat Ben Green de la Centrul Berkman Klein pentru Internet şi Societate din cadrul Universităţii Harvard, care este specializat în cercetarea utilizării datelor şi tehnologiilor de către autorităţi. „Este greu de imaginat că principala utilizare [a datelor şi tehnologiilor] nu este aplicarea legii, ci supravegherea şi alte forme de control social.”

În ceea ce priveşte instituţiile media occidentale, implementarea reţelei va implica cipuri RFID care vor fi fixate pe parbrizele autovehiculelor. Conform unor informări anterioare, cipurile RFID sunt deja folosite de câteva guverne – inclusiv cel din Filipine – pentru a-şi monitoriza cetăţenii. Sistemul va înregistra detalii precum numărul de înmatriculare al maşinilor, culoarea sau culorile acestora. Oficialii chinezi insistă că sistemul nu va monitoriza în continuu vehiculele ci, în schimb, acestea vor fi înregistrate când trec pe lângă anumite puncte special amenajate.

În timp ce China nu a publicat în ultimul timp informaţii noi privind acest plan, Institutul de Cercetare a Managementului Traficului din cadrul Ministerului chinez al Securităţii Publice a dezvăluit, în 2014, anumite detalii privind noile standarde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură