China: Inundaţii, alunecări de teren şi zeci de persoane îngropate

Ruins of the collapsed Panjiang bridge, also called Qinglian bridge, are seen in the flooded river in Sichuan's Jiangyou city, southwest China's Sichuan province on July 9, 2013.  Witness said about ten vehicles fell into the torrent when the nearly 50-year-old bridge broke apart just before noon, the Sichuan online News reported.  CHINA OUT     AFP PHOTO        (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)
Ruins of the collapsed Panjiang bridge, also called Qinglian bridge, are seen in the flooded river in Sichuan's Jiangyou city, southwest China's Sichuan province on July 9, 2013. Witness said about ten vehicles fell into the torrent when the nearly 50-year-old bridge broke apart just before noon, the Sichuan online News reported. CHINA OUT AFP PHOTO (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images) (STR / AFP / Getty Images)

O mare parte din teritoriul Chinei, inclusiv Beijingul, a fost afectată de ploi abundente, care adesea au fost însoţite de furtuni.

În provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, peste 360.000 de persoane au fost evacuate, iar un număr de 30 - 40 de persoane au fost îngropate de vii de o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale, informează miercuri agenţia ANSA.

Alunecarea de teren s-a produs în localitatea Zhongxing. Imaginile difuzate de mass-media chineză, arată clădiri întregi prăbuşite, iar acest lucru ar putea reaprinde controversa care a urmat în urma cutremurului din 2008, atunci când companiile de construcţii au fost acuzate că au construit casele şi şcolile cu materiale care nu erau de calitate.

Un alt caz de alunecare de teren a fost în luna aprilie, când 83 de mineri au fost luaţi de o alunecare de teren în Tibet, survenită la est de capitala Lhassa.

De asemenea, în luna ianuarie a acestui an, 46 de persoane, în majoritate copii, au murit în provincia Yunnan din sudul Chinei datorită unei alunecări de teren care a necesitat intervenţia a peste 1.000 de persoane care au căutat supravieţuitori.