China, lovită de o nouă explozie (video)

Explozia ce a avut loc la uzina chimică Runxing, 22 august, 2015
Explozia ce a avut loc la uzina chimică Runxing, 22 august, 2015 (ChinaFotoPress via Getty Images)

O nouă explozie zguduie China la doar câteva zile de la dezastrul din Tianjin. Un depozit de la uzina chimică Runxing, din oraşul Zibo, provincia Shandong, a explodat, sâmbătă seara, declanşând un incendiu de proporţii.

Uzina unde a avut loc explozia, produce adiponitril, un lichid incolor care eliberează gaze toxice când reacţionează cu focul.

Unda de şoc a exploziei a fost resimţită pe o rază de doi kilometri, iar geamurile clădirilor din apropiere au fost spulberate. La faţa locului s-au deplasat mai multe maşini de pompieri.

Mass-media chineză a raportat că există o singură victimă, însă nu i-a dezvăluit identitatea.

Incidentul are loc la doar zece zile de la exploziile puternice care au avut loc la un depozit din oraşul-port Tianjin care s-au soldat cu cel puţin 114 morţi şi câteva sute de răniţi. În plus, cel puţin 69 de persoane, în principal pompieri, sunt date dispărute.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe