China primeşte masiv aur din Londra şi New York

După ce în anii 2013, 2014, 2015, China a cumpărat cantităţi masive de aur pe care nu le-a declarat, acum, Egon von Greyerz, unul dintre oamenii de afaceri proeminenţi elveţieni, atrage atenţia asupra apetitului membrilor Partidului Comunist Chinez pentru metalul galben.
(Getty Images)

Omul de afaceri elveţian Egon von Greyerz a declarat: “Ei (managerii finanţelor elitei comuniste de la Beijing) sunt interesaţi în mod special de aur. Absolut. Da, practic, toţi deţin aur. Acest lucru este interesant. Achiziţiile chineze sunt într-o continuă creştere, nu se opresc. Chinezii ştiu ce se întâmplă. Ei ştiu acest lucru şi vor continua să cumpere aur. Iar într-o zi, acest lucru va avea o influenţă majoră asupra preţului aurului”.

“Când piaţa valutelor fără acoperire se prăbuşeşte, China va domina piaţa aurului, atunci vom avea o situaţie foarte interesantă, deoarece mă aştept ca Occidentul să opereze preţul aurului pe diverse pieţe ale valutelor fără acoperire şi prin intermediul pieţei interbancare”, a adăugat el.

Greyerz a mai afirmat: “Luna trecută au putut fi observate importuri de aur în Elveţia şi apoi exporturi în Asia şi India. Tot luna trecută, peste 70% din importurile de aur în Elveţia au provenit din Londra şi Statele Unite”.

“Elveţia a cumpărat lingouri de aur cu o greutate de 11 kg de la bănci din Marea Britanie şi SUA, transformându-le în lingouri de un kilogram, pe care le-a livrat apoi în Asia. Luna trecută aurul a provenit într-un procent mic din mine. Cea mai mare parte a provenit din Londra şi New York”.

“Acest lucru dovedeşte din nou că Băncile Centrale fie îşi închiriază aurul fizic pe piaţă, fie îl vând pe ascuns. Acela este aurul care ajunge pe pieţele din Londra şi New York, care, înainte rămânea în Londra şi New York şi era tranzacţionat între diverse bănci. Iar acum aceste bănci obţin aur de la Băncile Centrale şi le oferă acestora un instrument financiar (IOU) foarte lichid. Reiterez din nou că în vremuri normale, aurul obişnuia să rămână în Londra şi New York. Acum, acel aur ajunge în China şi India prin Elveţia şi nu mai revine niciodată de unde a plecat. China nu va vinde niciodată înapoi acel aur, şi nici India”.

“Aşadar, ce se va întâmpla?”, a întrebat Greyerz. “Tot ce au aceste bănci centrale, care probabil au închiriat cea mai mare parte a aurului lor, este un instrument financiar (IOU) foarte lichid de la un dealer de aur care nu-şi va mai recupera niciodată aurul fizic. Aceasta este o altă deficienţă gravă ce a creat un dezechilibru enorm pe piaţa aurului, iar când întreaga situaţie va exploda, preţul aurului va fi sub o presiune enormă. Acea zi se apropie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie