Chinezii iau controlul companiei Yahoo. Compania se va numi Altaba

Yahoo a anunţat că, după ce Verizon va finaliza cumpărarea, compania îşi va schimba numele în Altaba. În plus, şase directori Yahoo îşi vor părăsi poziţiile după încheierea contractului.
(Justin Sullivan/Getty Images)

Yahoo Inc. a declarat luni că va reduce comitetul său director după finalizarea contractului cu Verizon Communications Inc., câţiva directori veterani, inclusiv directorul executiv Marissa Mayer şi co-fondatorul David Filo, urmând să se retragă din posturile de directori.

După vânzarea principalei sale afaceri cu Internetul, compania îşi va schimba numele în Altaba Inc. din RemainCo, a anunţat Yahoo. Activele Altaba vor include partea deţinută de Yahoo în Alibaba Group Holding Ltd. şi în Yahoo Japan. Numele este o combinaţie între cuvintele “alternate” şi “Alibaba”, a declarat o persoană familiară cu problema.

Aceste schimbări vor avea loc după finalizarea vânzării companiei Yahoo lui Verizon pentru aproximativ 4,8 miliarde de dolari, contract ce a fost periclitat de două atacuri cibernetice masive asupra utilizatorilor Yahoo. Gigantul american în Internet a declarat că Verizon ar putea renunţa la cumpărare sau ar putea renegocia termenii acordului din cauza atacurilor respective.

Verizon a devenit mai puţin sigură de faptul că acordul va fi finalizat după ce luna trecută a fost dezvăluită hackuirea unui miliard de conturi Yahoo. Aceste hackuri ar putea reprezenta un eveniment ce ar permite companiei Verizon să schimbe termenii contractului, au declarat unii directori Yahoo.

Totuşi, analiştii susţin că valoarea Yahoo rezultă din acţiunile sale deţinute în Alibaba şi Yahoo Japan, şi nu din afacerea de bază vândută celor de la Verizon. Această afacere reprezintă 10% din valoarea de piaţă a companiei Yahoo, a declarat Ken Sena, analist la Everocre ISI, în 15 decembrie 2016. Aproximativ 61% din valoarea Yahoo este legată de acţiunile sale în Alibaba, în timp ce 13% din valoare se referă la Yahoo Japan Corp., a scris Sena.

Luni, acţiunile Yahoo au crescut la 41,35 USD în primele ore ale tranzacţiei, iar acţiunile Verizon scăzuseră cu 3 cenţi, ajungând la 52,65 USD.

Şase directori Yahoo îşi vor părăsi funcţiile după finalizarea vânzării companiei către Verizon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie