Chirica loveşte din nou: Dragnea a pus în pericol PSD. Politica pumnului de fier trebuie schimbată

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica se declară nemulţumit de modul în care Liviu Dragnea înţelege să conducă partidul şi cere o schimbare de leadership. Stilul său de conducere autoritar trebuie abandonat cât mai curând pentru că s-au schimbat vremurile.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Politica conducerii cu pumnul de fier implementată de şeful PSD Liviu Dragnea trebuie schimbată, este nevoie de un nou leadership, a fostul mesajul ferm transmis, într-o emisiune la Digi24, de vicepreşedintele PSD Mihai Chirica, primar al Iaşului, cel mai vocal opozant al liderului suprem al social-democraţilor.

"Cu siguranţă trebuie să se întâmple lucruri profunde, să aşeze PSD în contextul zilelor de astăzi. "Sincer, nu (sunt mulţumit de modul în care Dragnea conduce PSD). Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut şi aş fi înghiţit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership şi e nevoie de o schimbare în managementul politic", a declarat Chirica.

Vicepreşedintele PSD a explicat că nu s-a pronunţat cu privire la necesitatea înlocuirii lui Dragnea de la şefia PSD, însă i-a solicitat o schimbare de atitudine.

"A fost un lider de partid bun pentru că PSD a ajuns câştigător cu unele dintre cele mai bune rezultate pe care le-a avut din 1992 încoace, lucru care nu poate fi şters, nu poate fi curăţat şi nu poate fi trecut cu vederea, dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Am spus, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă sau cel puţin nu mai este valabilă în această fază a democraţiei româneşti. Oamenii nu mai gândesc la fel", a afirmat Chirica.

Legat de propunerea lui Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru, refuzată de Klaus Iohannis, vicepreşedintele PSD a precizat că Dragnea a primit un vot în alb, însă au fost momente imprevizibile.

"Generalul nu trebuie să fie imprevizibil, a creat un val de nemulţumire", a subliniat Chirica.

În acelaşi timp, primarul Iaşului a atras atenţia că nu doar el este nemulţumit de Liviu Dragnea şi că liderul PSD are acest cec în alb "până când nu pune PSD în pericol", iar, din punct de vedere sociologic, a făcut deja acest lucru [făcând referire la scăderea din sondaje a PSD după adoptarea OUG 13 - n.r.]

Întrebat ce mesaj i-ar transmite lui Dragnea, Mihai Chirica a replicat: "România este o Românie nouă. PSD este necesar, pentru că altfel se dezechilibrează scena politică. Este nevoie de un nou leadership. Dacă ne întoarcem înapoi în timp, dezechilibrăm această formaţiune politică".

Primarul Iaşului crede că ar fi necesar un congres PSD, dar nu acum, poate in vară, după ce se mai liniştesc apele.

Îşi doreşte pentru el şefia partidului? "Nu. Este nevoie de mine la Iasi. Am nevoie să cresc. Sunt cu siguranţă oameni în partid. Eu nu ma regăsesc pe acest traseu", a susţinut edilul.

Urmăriţi materialul video pentru a vedea şi restul declaraţiilor făcute de primarul Iaşului.