CHIŞINĂU- Sute de lumânări au fost aprinse la Chişinău în memoria victimelor ocupaţiei

Chişinău
Chişinău (wikipedia.org)

Miercuri seară, câteva mii de persoane au participat,  la un miting organizat de Partidul Liberal, în centrul Chişinăului, în memoria victimelor ocupaţiei ruseşti şi sovietice.

Participanţii au format din candele aprinse în Piaţa Marii Adunări Naţionale textul „1812 – 200 de ani de ocupaţie rusă”. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că aceste secole sunt "ani de suferinţă, ani de umilinţe şi ani în care soarta Moldovei a fost decisă de la Moscova".

La miting au participat şi membri ai Consiliului Unirii, care au organizat un marş de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor românităţii. Marşul s-a desfăşurat de la fostul sediu al Sfatului Ţării până în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului.

Miercuri s-au împlinit 200 de ani de la semnarea tratatului de pace de la Bucureşti, prin care Basarabia a fost anexată Imperiului Rus.

Corespondent Valentin Buda

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe