Cinci alimente care ajută la creşterea unghiilor

Unghii
Unghii (Pixabay)

Lupta cu unghiile care se rup sau nu cresc cum dorim, ne este bine cunoscută nouă, femeilor. De multe ori nu este vorba de probleme genetice, ci doar de faptul că nu alegem nutrienţii de care au nevoie unghiile noastre.

Vă prezentăm 5 alimente care pot ajuta la creşterea şi întreţinerea unghiilor.

Pentru a avea unghii sănătoase şi tari este bine să cunoaştem alimentele pe care le consumăm. Multe femei sunt nemulţumite de unghiile care se rup, se crapă sau nu cresc.

Cele 5 alimente ce înlesnesc creşterea unghiilor ajută, de asemenea, ca organismul tău să se menţină sănătos dându-i vitaminele şi nutrienţii necesari.

Spanacul este un izvor ce ne dă proteine, vitamina E, B şi A, plus acid folic şi este bogat în clorofilă. Ajută la fortificarea unghiilor şi se poate folosi ca mâncare tradiţională sau sub formă de suc.

Avocado trebuie inclus în dieta noastră. Este bogat în vitamina B, E, proteine plus acid folic, element ce ajută la creşterea unghiilor.

Seminţele de cânepă sunt seminţe bogate în aminoacizi, proteine, fier şi vitamina B. Te sfătuim să le ţii în frigider. Se pot consuma în salate, sucuri etc.

Seminţe de dovleac. Acestea sunt benefice nu numai pentru unghii, ci şi pentru piele, păr, cât şi pentru a ne menţine greutatea. Sunt bogate în proteine, zinc, fibre şi vitamina E.

Uleiul de cocos este un element binefăcător din diferite aspecte. Are grăsimi ce ajută ficatul să se elibereze de toxine, ajută metabolismul, fiind bun şi pentru sistemul imunitar.

Aceste alimente te ajută să eviţi pe viitor ca unghiile tale să aibă un aspect nedorit, cât şi pentru fortificarea corpului şi creşterea imunităţii, prin vitaminele ce le conţin.

Un alt sfat benefic pentru fortificarea şi creşterea unghiilor: în fiecare seară (dacă puteţi) încălziţi într-un recipient puţin ulei de măsline şi lăsaţi degetele în el cât puteţi suporta uleiul încălzit. Repetaţi câteva zile acest mic şi uşor tratament şi veţi vedea rezultatele. Succes.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură