Cinci fraţi din Kansas caută o familie în care să crească împreună. Cererile de adopţie au sosit cu miile

Anunţul, publicat în săptămânalul "Family Wanted" (Căutăm familie) din Kansas City Star a fost accesat de patru milioane de persoane, iar cererile pentru a adopta copiii au crescut în câteva ore atât de mult, încât a fost necesară eliminarea apelului de pe pagina web, din cauza traficului creat.
Frăţiorii din Kansas
Frăţiorii din Kansas (Mark Weber)

Oferte record de adopţie pentru cinci copii, trei băieţi şi două fete, cu vârste cuprinse între doi şi unsprezece ani. „Nu a fost văzută niciodată o disponibilitate de acest gen. Mii de accesări .”

Cea mai micuţă este o fetiţă în vârstă de doi ani, iar cel mai mare un băiat de 11 ani. Sunt cinci fraţi şi tocmai au atins un record de cereri de adopţie: pentru ei au fost trimise 3.000 de cereri în câteva zile, lucru nemaiîntâlnit în istoria Serviciilor pentru copii din Kansas, SUA.

Fotografia virală

Meritul este, de asemenea, şi al fotografiei lui Mark Weber care îi prezintă pe cei cinci fraţi împreună, cu un mic profil pentru fiecare. Bradley, cel mai mare, unsprezece ani, iubeşte muzica şi este descris ca fiind "respectuos, dulce şi blând". Apoi, Preston, în vârstă de 10 ani, iubitor de animale şi entuziasmat de viaţa în aer liber, colecţionează Pokemoni, îi place să pescuiască şi să joace fotbal. Layla, opt ani, este pasionată de hip-hop şi îşi dedică timpul liber îngrijirii animalelor rănite, joacă volei şi softball. Landon, în vârstă de şase ani, are deja idei clare: când va fi mare, vrea să devină profesor de educaţie fizică (şi el colecţionează Pokemoni, la fel ca Preston). Şi, în sfârşit Olive, micuţa de doi ani, care este descrisă ca fiind o "campioană în a face lucrurile care se fac la vârsta ei", adică "caută multă duioşie".

Cereri de adopţie

În acest moment cei cinci copii trăiesc separaţi, în cinci familii diferite, după ce au fost luaţi de la mama lor în urmă cu un an. Dar reacţia obţinută în urma lansării mesajului arată că visul lor de a locui împreună se poate realiza (au fost declaraţi adoptabili toţi).

Theresa Freed, de la Departamentul pentru familie din Kansas a declarat pentru ABC, că au fost deja identificate potenţiale familii, printre sutele care au scris arătându-şi disponibilitatea. Povestea, care a devenit virală pe site-urile din SUA, marchează un alt record: predilecţia adopţiei prin 2.0. Dacă într-adevăr este suficient un singur clic pentru a asigura o casă unui copil, atunci se poate spune că utilizarea tehnologiei poate aduce ceva bun în viaţa acestor cinci frăţiori.

Mai multe informaţii: The Kansas City Star , WIBW: Hundreds respond to 5 siblings wanting adoptive home together

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură