Cinci legume care ne menţin tineri

Dovleacul este una dintre legumele cele mai importante pentru îngrrijirea pielii
Dovleacul este una dintre legumele cele mai importante pentru îngrrijirea pielii (Cat Rooney / The Epoch Times)

Cei mai mulţi oameni ştiu că există o mulţime de legume delicioase, care sunt bune pentru sănătate. Este mai puţin cunoscut faptul că unele legume ne pot ajuta să ne menţinem tineri.

Varza de Bruxelles. Această legumă este cunoscută în ce priveşte proprietăţile de luptă împotriva cancerului şi colesterolului. Varza de Bruxelles este o sursă bună de vitamina A, C, E şi luteină, care contribuie la proprietăţile anti-îmbătrânire şi anti-cancer ale legumelor.

Varza de Bruxelles conţine o substanţă numită sinigrină, care funcţionează ca un antioxidant puternic în ficat, detoxifiindu-l şi eliminând substanţele nocive care îmbătrânesc.

Leguma este foarte eficientă în păstrarea tinereţii pielii şi oaselor şi pentru întinerirea noastră, deoarece 31 la sută din caloriile sale sunt din proteine.

Morcovii. Despre o substanţă descoperită recent în morcovi, falcarinol, s-a demonstrat că ar avea un efect antioxidant puternic care protejează pielea. Fibrele din morcovi, pectina, detoxifică metalele grele, cum ar fi plumb şi cadmiu şi alte toxine.

Morcovii de culoare portocalie strălucitoare au niveluri ridicate de beta- şi alfa-caroten. Acest lucru le dă posibilitatea de a întineri pielea şi alte organe.

Sucul de fructe. Există multe substanţe nutritive în sucul de fructe, care este disponibil în mai multe soiuri. Suc de fructe este dulce şi bogat în amidon, ceea ce îl face o modalitate uşoară de a completa o masă uşoară cu verdeţuri amare.

Sucul de fructe conţine elemente care previn deteriorarea pielii, articulaţiilor, creierului şi inimii, cum ar fi cumarina, ce are proprietăţi anti-inflamatoare, antioxidante şi antibacteriene.

Sucul de fructe conţine şi vitaminele A şi C, antioxidanţi care distrug moleculele nocive de radicali liberi, astfel protejându-ne de căldură şi de lumină şi ajutând pielea să aibă un aspect tineresc.

Ciuperci Shiitake. Aceste ciuperci sunt un remediu tradiţional în China, Japonia şi Coreea, unde sunt apreciate pentru capacitatea lor de a îmbunătăţi vitalitatea şi imunitatea. Ciuperci Shiitake conţin surse bogate de beta-glucan, care ajută ficatul să se recupereze după toxine cum ar fi alcoolul.

Dacă doriţi să opriţi creşterea în greutate sau să slăbiţi, mâncaţi ciuperci shiitake regulat. Acestea conţin vitamina B3 şi ajută corpul să metabolizeze zahărul şi să împiedice o creştere în greutate pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Ciuperci Shiitake ne ajută la menţinerea tinereţii deoarece conţin zinc, seleniu şi enzime anti-oxidante.

Năsturel. Carotenoizii sunt antioxidanţi care ajută la prevenirea deteriorării UV, protejându-ne împotriva îmbătrânirii premature şi deteriorării pielii. Năsturelul este bogat în carotenoide.

De asemenea, este bogat în iod, ajutând la reglarea metabolismului şi ajutând la menţinerea unei greutăţi sănătoase şi tinereşti. Năsturelul este bogat în antioxidanţi şi vitaminele A, C şi E, care ajută la prevenirea ridurilor, petelor de vârstă şi deteriorării pielii.

Sursa: Kan Zhong Guo

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură