„Cine e groparul învăţământului românesc?” Ecaterina Andronescu, sub tunul lui Neamţu

Fostul preşedinte al partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, s-a gândit să profite de ocazia de a împărţi platoul B1 TV cu fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru a vorbi despre un "misterios" gropar al învăţământului românesc.
Ecaterina Andronescu(PSD),
Ecaterina Andronescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Viitorul cercetării în România a fost calamitat de o gândire bolşevică asumată public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetători am ajuns la 35.000, ca urmare a acestei mineriade pe care am văzut-o şi la nivel instituţional şi în stradă, şi-a exprimat nemulţumirea Mihail Neamţu, într-o emisiune TV la care a participat şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Întrebat despre cu totul altceva, Neamţu a ţinut să facă înainte câteva remarci, dacă tot i-a "fost dat" să o aibă în faţă pe Ecaterina Andronescu.

„În calitate de doctor al Universităţii din Londra, în calitate de lector universitar, e adevărat, într-o scurtă pauză de concediu paternal, în calitate de autor al unor cărţi care sunt peste 8 la număr şi care includ şi articole publicate în anumite reviste internaţionale, vreau să vă mulţumesc (către moderatoarea TV) pentru că îmi daţi această bucurie de a fi într-un studio cu groparul învăţământului românesc”, a declarat Neamţu.

Luată prin surprindere, Ecaterina Andronescu s-a schimbat la faţă când l-a auzit pe fostul politician şi s-a uitat spre moderatoarea TV cerându-i parcă intervenţia.

Moderatoarea: "Aţi început aşa cu un atac..."

Neamţu: "Aţi identificat groparul şi eu nu ştiu?! Păi, despre cine vorbiţi?"

Moderatoarea: "Păi... Despre cine vorbiţi"

Neamţu: "Staţi puţin. Eu am vorbit despre groparul învăţământului românesc, care cred că încet încet în aceste minute care urmează se va devoala. Îl vom descoperi împreună. Spun asta pentru că oamenii care mă urmăresc cel puţin pe mine şi care îmi scriu pe Facebook sunt îngrijoraţi cu privire la viitorul cercetării din România. În 1990, România avea peste 130.000 de cercetători. Astăzi, după plecarea creierelor din această ţară, ca urmare a acestei mineriade pe care am văzut-o şi la nivel instituţional şi în stradă, aceşti cercetători se află, la Londra, la Zurich, la Washington, se află la marile universităţi din Franţa sau din Germania şi se uită stupefiaţi cum am ajuns să fim noi conduşi de oligofreni, de impostori."

Moderatoarea: "Domnule Neamţu, nu vă pot lăsa să spuneţi..."

Neamţu: "Etimologic, oligofren înseamnă să fii un om cu puţină minte."

Moderatoarea: "Haideţi, vă rog frumos..."

Neamţu: "Oameni cu puţină minte atunci, haideţi să reformulez. Deci am ajuns să fim conduşi de oameni cu puţină minte, dar cu foarte multe funcţii, cu foarte multe titluri".

Moderatoarea: "Dar, despre cine vorbiţi, daţi-ne nişte nume dacă tot..."

Neamţu: "România este condusă de oameni care nu au demonstrat în comunităţile epistemice intenaţionale niciun soi de competenţă. Ei nu au fost validaţi de o lume care să reprezinte cu adevărat standardul de excelenţă. Oamenii din categoria politrucilor pe care eu îi vizez cu acest discurs, într-adevăr fac ţara asta de râs. (...) Viitorul cercetării în România a fost calamitat de o gândire bolşevică asumată public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetători am ajuns la 35.000."

Replica Ecaterinei Andronescu

"În primul rând, nu ştiu despre cine vorbeşte domnul Neamţu şi să vă spun sincer nici nu mă interesează. Să ştiţi că în cei 27 de ani am fost (ministru) 3 ani şi opt luni. Nici măcar un mandat întreg de ministru. Şi nu îmi reproşez lucrurile pe care le-am făcut pentru că, în 2001, am informatizat învăţământul românesc. Dacă astăzi avem o industrie de IT, acolo este startul. Şi multe şi multe altele, dar nu cred că de asta ne-am întâlnit acum. Eu cred că ne-am întâlnit, nu să ne războim între noi, ar fi cea mai mare greşeală.

Eu sunt profesor, profesor care are şi el în spate multe cărţi, sute de lucrări publicate în reviste internaţionale, despre asta vorbim şi nu vreau să fie o contrapartidă, dar, din punctul meu şi din poziţia mea de dascăl cred că noi avem obligaţia, chiar obligaţia spun, să încercăm să adunăm acest neam, nu să-l dezbinăm. Eu cred că nu avem nevoie să ne împroşcăm unii pe alţii cu noroi, ca să vedem după aceea cât de înnoroiată este România."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne