Cine rămâne deţinătorul secretelor de la Hexi Pharma

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, personaj aflat în centrul scandalului dezinfectanţilor diluaţi, şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină în localitatea Buftea. Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor dezvăluie cine este "posesoare majoră a secretelor" controversatei companii.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operaţiune de diluare a dezinfectanţilor în peste 300 de spitale şi de spălare de bani, rămâne directorul general Flori Dinu, dezvăluie tolo.ro.

"De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital şi cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Flori Dinu le ştia. Flori Dinu era cea care participa la licitaţii şi-i coordona pe agenţii de vînzări. Prin ei circulau banii veniţi din străinătate", a declarat pentru Gazeta Sporturilor o sursă din Hexi Pharma.

"Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica şi cu diluarea, dar pe reţetele de acum cîţiva ani apare şi semnătura ei", afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea îşi ţinea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale a fost deschis în 2008 la Credit Swiss Elveţia, an în care a început şi afacerea prin firme off-shore din Cipru, ţară unde avea alte conturi.

La un moment dat, Condrea pusese firmele off-shore formal pe numele unor angajaţi, printre care şi Flori Dinu, susţin surse din firmă. Aceste conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. "Şi tot din aceste conturi mai luau şi protectorii lui Condrea", susţine o sursă care-i cunoaşte afacerile.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.