Cine s-a aflat în spatele demiterii şefului "Doi şi-un sfert"

Şeful Serviciului Secret al Ministerului de Interne, numit la finele lui 2014 de Guvernul Ponta, a fost demis de noul Executiv. În spatele deciziei se află noul şef al MAI, Petre Tobă.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul de Interne, Petre Tobă, susţine că a considerat oportună înlocuirea conducerii de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă pe motiv că doreşte "un suflu nou" la această structură.

"La DIPI am finalizat evaluarea. (...) Am considerat oportună înlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru că doresc o conducere nouă, un suflu nou, doresc ca şi DIPI să contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne. (...) Obiectivul meu este şi cel asumat de programul de guvernare - creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Când este un obiectiv prioritar al Guvernului, când este un obiectiv prioritar al MAI înţeleg ca toate armele să îl înţeleagă ca pe un obiectiv prioritar al lor şi să dispună măsurile în consecinţă. Totodată, am cerut să îşi facă şi propriile evaluări, pentru că sunt lucruri care trebuie clarificate şi îmbunătăţite la nivelul DIPI", a declarat Petre Tobă, citat de stiripesurse.ro.

Premierul Dacian Cioloş l-a eliberat din funcţie pe şeful Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, Nicolae Gheorghe, şi l-a înlocuit cu Rareş Văduva, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial. O altă decizie a vizat eliberarea din funcţia a lui Nelu Zărnică, subsecretar în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne