Cinepolitica: "Adăpostul din interior"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În secţiunea de competiţie a festivalului va fi prezentat şi filmul "Adăpostul din interior", vineri, 21 aprilie, 2017 la ora 21:00.
Protagoniştii filmului "Adăpostul din interior"
Protagoniştii filmului "Adăpostul din interior" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente, din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

BEYOND THE MOUNTAINS AND HILLS / ADĂPOSTUL DIN INTERIOR

(Israel, 2016) 1h30'

Regia: Eran Kolirin

Regizorul filmului "Adăpostul din interior",  Eran Kolirin
Regizorul filmului "Adăpostul din interior",  Eran Kolirin (Cinepolitica)

Cu: Mili Eshet, Alon Pdut, Shiree Nadav-Naor

Protagonista filmului "Adăpostul din interior"
Protagonista filmului "Adăpostul din interior" (Cinepolitica)

Se vorbeşte foarte mult despre sindromul posttraumatic al militarilor lăsaţi la vatră. Acesta se declanşează mai ales după momentele de maxim pericol, în presiunea copleşitoare a luptei şi la contactul cu ororile urmărilor sale. Dar ce ce întâmplă când această agresiune asupra minţii şi sufletului se produce lent, în doze aparent suportabile? Când personajul principal al filmului, un ofiţer isrealian, se retrage din armată după ce şi-a servit patria timp de 27 de ani, viaţa pare că poate reveni la normal, în mijlocul familiei sale, alături de soţie şi cei doi copii adolescenţi. Totul poartă aparenţa unui cadru domestic obişnuit, dar tensiunile şi dramele personale ale membrilor familiei sunt pe cale în orice clipă să iasă la suprafaţă şi să-şi arate adevăratul chip.

Protagoniştii filmului "Adăpostul din interior"
Protagoniştii filmului "Adăpostul din interior" (Cinepolitica)

Fostul locotenent-colonel încearcă să se readapteze la noua sa viaţă şi să se reintegreze în societate ca agent de vânzări. Imposibilitatea transformării sale şi vieţile scăpate de sub control ale soţiei şi copiilor îl vor face pe David să se simtă din ce în ce mai neputincios şi vulnerabil. Iar singurul mod de a-şi recăpăta identitatea şi stima de sine este să recurgă la vechile sale instincte de combatant. O dramă foarte atent construită, excepţional jucată, care a fost numită de critici un American Beauty israelian. Un film regizat de reputatul Eran Kolirin, prezentat şi premiat la mai multe festivaluri importante, printre care Cannes şi Ierusalim.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica