Cinepolitica:"Putin pentru totdeauna?"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În competiţia festivalului se va afla şi filmul "Putin pentru totdeauna?" ce va fi prezentat sâmbătă, 22 aprilie, 2017 la ora 18:00.
Filmul "Putin pentru totdeauna?"
Filmul "Putin pentru totdeauna?" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

PUTIN FOREVER? / PUTIN PENTRU TOTDEAUNA?

(Rusia, 2016) 1h33'

Regia: Kirill Nenashev

Kirill Nenashev, regizorul filmului "Putin pentru totdeauna?"
Kirill Nenashev, regizorul filmului "Putin pentru totdeauna?" (Cinepolitica)

Probabil personalitatea şi imaginea lui Vladimir Putin domină un clasament al celor mai influenţi lideri ai planetei, în momentul de faţă. Importanţa deciziilor şi strategiilor sale este covârşitoare pentru stabilitatea sau instabilitatea mondială. Dar totul pleacă din dominaţia sa asupra propriului popor. Împachetată ca o formă de capitalism sălbatic pentru Occident, starea de fapt a societăţii ruse este în realitate ascunsă sub acelaşi obroc sovietic şi kaghebist. Încercarea opozanţilor ideologiei lui Putin de a se exprima liber şi de a protesta împotriva sistemului este un joc extrem de periculos, iar finalitatea nu le-a fost până acum favorabilă contestatarilor: asasinate, detenţii în închisorile federale, azil politic. Şi mulţi cred că aşa va fi pentru totdeauna.

Filmul "Putin pentru totdeauna?"
Filmul "Putin pentru totdeauna?" (Cinepolitica)

Un film frust şi direct, un documentar realizat cu foarte mult curaj, în care se regăsesc personaje şi imagini de arhivă extrem de importante, surprinse chiar în momentele cele mai aprinse şi tensionate ale încercărilor de revoltă anti-Putin. Un demers jurnalistic care va aduce publicului din România şi o altă perspectivă asupra recentelor proteste din ţara noastră. Similarităţile dar şi diferenţele pot opri respiraţia.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură