Cinepolitica: "Recolta de oameni"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În competitia festivalului va fi prezentat şi filmul "Human Harvest/Recolta de oameni", vineri, 21 aprilie, 2017 la ora 18:30.
Scene din filmul "Human Harvest"
Scene din filmul "Human Harvest" (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

HUMAN HARVEST / RECOLTA DE OAMENI ce va fi prezentat la Cinema Elvire Popesco - Vineri, 21 Aprilie, 2017 la ora 18:30.

(Canada, 2016) 1h12'

Regia: Leon Lee

Leon Lee, regizorul filmului Human Harvest
Leon Lee, regizorul filmului Human Harvest (Cinepolitica)

Uneori, ne ciocnim de poveşti pe care, oricât de mult am încerca să le considerăm reale, sistemul nostru de valori le blochează. Când informaţia că undeva în China oamenii sunt trataţi ca nişte maşinării scoase din uz ale căror organe încă funcţionale sunt recoltate şi refolosite ca piese de schimb a ajuns în Occident, opinia publică a fost, bineînţeles, incredulă. Apoi au apărut dovezile. Faptele. Imaginile şi declaraţiile. Mărturiile crâncene. Şi a apărut şi filmul Human Harvest.

Scenă din filmul "Human Harvest"
Scenă din filmul "Human Harvest" (Cinepolitica)

Astfel, uriaşele linii de dezasamblare umană şi întregul sistem ocult al traficului cu organe au început să pătrundă în percepţia celor care nu credeau că există aşa ceva în lumea reală. Şocul se amplifică atunci când se devoalează faptul că mulţi dintre "donatori" sunt opozanţi ai sistemului, membrii unui grup enigmatic, ai unui sistem de credinţă alternativ, Falun Gong.

Scenă din filmul "Human Harvest"
Scenă din filmul "Human Harvest" (Cinepolitica)

Investigaţia a doi nominalizaţi la Premiul Nobel permite construcţia unui documentar ieşit din comun, care prezintă cu mult sânge rece ororile uneia dintre cele mai mari crime împotriva umanităţii din lumea contemporană.

Proiecţia va fi urmată de o dezbatere interactivă cu invitaţi speciali pe tema: "Traficul ilegal de organe şi jocurile politice din interior"

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica