CIO va anunţa în 2016 noile discipline pentru programul JO-2020, de la Tokyo

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach.
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Comitetul internaţional olimpic (CIO) va definitiva la mijlocul anului 2016, cu un an mai târziu faţă de termenul iniţial prevăzut, noile discipline sportive care vor intra în programul olimpic al Jocurilor de la Tokyo din 2020, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

"Am aprobat un nou calendar pentru stabilirea noilor sporturi, la Comitetul Executiv de la Rio. Ne-ar plăcea să primim propunerile pentru Tokyo până în septembrie, pentru a ne putea pregăti pentru studierea acestora, după care vor decide ce noi discipline vom include în program", a precizat Thomas Bach.

Agenda Olimpică 2020, aprobată de CIO în decembrie anul trecut, prevede noi reguli privitoare la candidaturi, care permit oraşelor organizatoare ale Jocurilor Olimpice să propună includerea de noi sporturi la JO.

În ce priveşte Tokyo-2020, favorite sunt baseball şi softball, cu mare popularitate în Japonia şi, mai ales, cu multe instalaţii excelente deja construite. Aceste discipline au fost eliminate din program la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

Noile reguli ale CIO care stabilesc discipline incluse în agenda olimpică ţin seama de popularitatea cât mai largă în rândul tineretului, universalitatea şi posibilitatea de a oferi egalitate între sexe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport