Ciocniri în Quebec între poliţie şi manifestanţii anti-austeritate


Forţele antirevoltă din provincia canadiană Quebec.
Forţele antirevoltă din provincia canadiană Quebec. (Captură Foto)

O demonstraţie împotriva politicilor de austeritate în Quebec City, estul Canadei, a dus la o confruntare cu poliţia, care a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii. Protestul a avut loc joi, în faţa sediului Adunării Naţionale.

De asemenea, poliţia a arestat zeci de manifestanţi anti-austeritate în timpul unui protest studenţesc din Quebec City desfăşurat marţi, când sute de manifestanţi au ieşit pe străzile din centrul oraşului. Studenţii au mărşăluit împotriva reducerilor de cheltuieli impuse de guvern, susţinând că acestea îi vor afecta negativ pe angajaţii din sectorul public.

Poliţia a declarat că manifestaţia a fost ilegală din moment ce protestatarii nu au prezentat un itinerar de la început. Protestul, organizat de Mişcarea Studenţilor Revoluţionari anti-capitalişti, a dus la două arestări în masă, conform autorităţilor.

Zeci de mii de studenţi au intrat în grevă în Quebec City, precum şi în oraşele Chicoutimi şi Montreal.

Demonstraţia de marţi din Montreal a fost, la rândul ei, întâmpinată de forţele poliţieneşti care au folosit gaze lacrimogene. În plus, s-a afirmat că poliţiştii au fost pregătiţi să folosească gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare.

Studenţii canadieni protestează din februarie 2012 pe cuprinsul provinciei canadiene Quebec, într-o încercare de a presa guvernul provincial să renunţe la un plan pentru a creşte taxele de învăţământ. Unele dintre demonstraţii au devenit violente şi mulţi studenţi au fost reţinuţi în timpul ciocnirilor cu forţele de ordine.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe