Ciocniri între refugiaţi şi poliţişti în oraşul german Dresda

Doi poliţişti şi un agent de pază au fost răniţi în timpul unei dispute violente izbucnite la un centru de recepţie a imigranţilor în oraşul estic german Dresda. Există un număr tot mai mare de situaţii dificile între solicitanţii de azil şi autorităţile din Germania.
Ofiţeri de poliţie germani
Ofiţeri de poliţie germani (Sean Gallup/Getty Images)

Aproximativ 50 de refugiaţi au atacat poliţiştii după ce aceştia au încercat să oprească o încăierare la un centru de imigranţi, au declarat luni autorităţile oraşului Dresda, din estul Germaniei.

Poliţia a fost chemată după de agenţii de pază de la centru au încercat vineri seară să ţină sub control o dispută privind alimentele între doi imigranţi din Georgia, potrivit Deutsche Welle.

“Ca urmare, aproximativ 50 de rezidenţi [ai centrului] s-au adunat şi au atacat poliţiştii, aruncând în ei cu ţigări aprinse”, lovindu-i cu pumnii şi picioarele, conform unei declaraţii publicate de poliţia din Dresda.

Sursa citată a mai declarat că unul dintre imigranţii implicaţi în incident a încercat să folosească o bară de fier luată din patul său pentru a ataca forţele de ordine.

Unităţi de poliţie suplimentare au fost chemate la faţa locului pentru a ajuta la calmarea situaţiei, potrivit unor oficiali.

Patru suspecţi – toţi patru fiind cetăţeni georgieni cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani – au fost arestaţi vineri pentru tulburarea liniştii publice. Poliţia a declarat că unul dintre ei urma să fie deportat după arestare, iar ceilalţi trei au fost duşi la închisoare.

Violenţele de vineri au avut loc după o situaţie tensionată în landul german Baden-Württemberg, la începutul acestei luni, când un grup de poliţişti a fost atacat de aproximativ 150 de imigranţi în timp ce încercau să îl ridice pe un solicitant de azil în vârstă de 23 de ani, care urma să fie deportat. Incidentul a avut loc în oraşul Ellwanger, situat între Nuremberg şi Stuttgart.

Grupul de refugiaţi a început apoi să atace vehiculele de patrulare şi au hărţuit şi lovit poliţiştii cu pumnii înainte ca aceştia să le dea ultimatum de eliberare a imigrantului arestat.

Din cauza situaţiei grave, poliţia implicată în incident a precizat că a ordonat eliberarea imigrantului, care a fugit de la faţa locului. Investigatorilor le-au trebuit câteva zile pentru a-l localiza pe imigrantul fugar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe