Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în Muntenegru soldate cu zeci de răniţi

Continuă seria protestelor anti-guvern din Muntenegru. Mii de oameni s-au ciocnit sâmbătă cu poliţia în cadrul unui protest în care s-a făcut apel pentru alegeri anticipate şi demisia premierului actual.
Ciocniri violente între poliţia muntenegreană şi manifestanţii anti-guvern în capitala Podgorica, 24 octombrie 2015.
Ciocniri violente între poliţia muntenegreană şi manifestanţii anti-guvern în capitala Podgorica, 24 octombrie 2015. (Captură Foto)

Cel puţin 40 de oameni au fost răniţi în timpul unui miting în capitala muntenegreană Podgorica, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane. Politia a folosit gaze lacrimogene după ce manifestanţii, aparent, au încercat să treacă de cordonul forţelor de ordine, conform RT.

Mitingul de sâmbătă a început paşnic iar manifestanţii au cerut instaurarea unui guvern provizoriu şi alegeri anticipate în ţară, care şi-a câştigat independenţa de Serbia în 2006.

Totuşi, tensiunile au început să crească după ce mulţimea a ajuns la clădirea Parlamentului, care a fost încercuită de poliţişti. Conform unor rapoarte, unii manifestanţi au început să arunce cu petarde asupra clădirii după ce poliţia a cerut demonstranţilor să elibereze locul.

Un material video postat pe youtube arată un grup de manifestanţi mascaţi aruncând asupra poliţiei cu pietre şi cocktailuri Molotov.

Presa locală a raportat că mai multe zeci de persoane au fost rănite.

Mai multe persoane au rămas întinse la pământ după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, a raportat agenţia de ştiri rusă RIA-Novosti.

Conform RIA, sunetul grenadelor de tip flash-bang a putut fi auzit în oraş iar mai multe străzi din centrul capitalei au fost blocate de poliţie.

Apelurile pentru demisia premierului muntenegrean Milo Djukanovic au putut fi auzite în timpul protestului la care au participat aproximativ 5.000 de oameni, conform estimărilor media.

Manifestanţii l-au acuzat pe premier, care se află la putere de peste două decenii, de corupţie precum şi pentru ridicarea nivelului şomajului şi criminalităţii.

În plus, manifestanţii au cerut guvernului să renunţe la planurile sale de a integra ţara în NATO.

Tot sâmbătă, un grup de susţinători ai opoziţiei a aruncat cu pietre asupra ambasadei albaneze din Podgorica, provocând unele pagube în exteriorul clădirii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe