Cioloş a intrat oficial în PLUS: Va fi a 11734-a adeziune de când am anunţat înfiinţarea noului partid

Fostul premier Dacian Cioloş a intrat oficial în Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii (PLUS).
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Vlad Negrilă / Epoch Times)

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a semnat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, cererea de adeziune la noul partid PLUS.

"Sâmbătă, la Cluj, am anunţat că PLUS este înscris în registrul partidelor police din România şi că şi eu împreună cu ceilalţi colegi care depuseserăm dosarul pentru MRI am decis să aderăm la acest partid. PLUS e un partid înfiinţat de colegi din Ro 100 şi găsiţi în manifestul politic, în statutul PLUS aceleaşi baze pe care le-am construit noi în România Împreună. Am spus atunci că după ce vom face demersurile pentru a solicita retragerea din instanţă a dosarului partidului România Împreună voi semna şi eu adeziunea la PLUS şi vreau să fac acest lucru azi, în faţa dvs", a declarat Cioloş.

Fostul prim-ministru a atras atenţia că cererea sa va fi a 11734-a adeziune.

"De când am anunţat înfiinţarea PLUS, avem mai mult de 11.000 de cereri de adeziune care au fost depuse. Ne dorim un partid de masă, un partid care se adresează atât mediului rural cât şi mediului urban, un partid care integrează aşteptări idei atât ale antreprenorilor cât şi ale muncitorilor, un partid care să fie după chipul şi asemănarea structurii româneşti, pentru că dorim să reprezentăm cât mai multe puncte de vedere din societatea românească şi să le propunem o schimbare în bine a României", a precizat Cioloş.

De ce PLUS, şi de ce nu RO sau MRI?

"Pentru că de când am depus dosarul pentru RO+ , au trecut mai bine de 8 luni şi încă acest partid nu a primit acordul de înregistrare. De atunci au fost înregistrate în România 7 partide politice, printre care şi PLUS în două luni şi ceva şi asta pentru că probabil numele fondatorilor erau mai puţin cunoscute şi nu reprezentau o ameninţare. Când am văzut că timpul trece şi că înfiinţarea MRÎ este tergiversată, am vorbit cu mai mulţi colegi că trebuie să ne gândim la o alternativă şi această alternativă a fost depunerea unei cereri de înfiinţare a unui alt partid", a explicat Cioloş.

Potrivit fostului premier, s-a speculat în presă că a cumpărat un partid.

"Există această practică şi ni s-a propus şi nouă dar nu ne interesează acest lucru. PLUS a fost înfiinţat de colegi de-ai noştri. Până în momentul de faţă avem peste 11000 de adeziuni, pornim de la o bază de date de susţinători ai proiectului nostru politic Ro+ de peste 70.000 de oameni, îi aşteptăm pe cei ce ne susţin să vină alături de noi", a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne