Cioloş, despre premierii PSD: "Tu vorbeşti în numele ţării, nu poţi citi de pe hârtie ce spun alţii"

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Funcţia de premier presupune asumarea unei răspunderi, care nu poate aparţine partidului care are majoritatea, a atras atenţia vineri, la Digi FM, tehnocratul Dacian Cioloş.

"Eu cu dna. Dăncilă nu am discutat de când a fost numită premier. Îmi rezerv opinia, din respect pentru dânsa, aşa cum am cunoscut-o înainte să fie prim-ministru. Eu acolo am cunoscut-o ca o femeie decentă, la locul ei, care încerca să facă ceea ce poate cu cunoştinţele ei. Nu ştiu care au fost motivele numirii ei şi motivele pentru care a acceptat. Mi se pare puţin bizară asumarea acestei poziţii de premier de către cei trei. De la Grindeanu. Sigur, nu am avut ocazia să fiu prim-ministru al unui partid şi având în spate un partid, aşa că mă feresc să comentez", a declarat Dacian Cioloş.

Fondatorul partidului Mişcarea România Împreună a subliniat faptul că, în calitate de premier al României, tu îţi asumi deciziile luate, nu preşedintele partidului.

"Când eşti premier, tu îţi asumi nişte lucruri, ai partid, Guvern, majoritate, dar fiecare are locul lui în societate şi în procesul decizional. Ca premier tu îţi asumi, nu preşedintele partidului. După ce ai fost numit, ca putere executivă, tu îţi asumi. Am impresia, nu ştiu în ce măsură aceşti premieri chiar au avut libertatea politică să-şi asume ei ca persoane, că sunt premieri. Îţi pui semnatura, conduci un guvern. Tu vorbeşti în numele ţării, nu poţi citi de pe hârtie ce spun alţii", a afirmat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne