Cioloş: Dragnea să fie luat la întrebări de procurori. De ce vine la TV să bage spaima în români?

Liderul RO+, Dacian Cioloş, s-a arătat extrem de nemulţumit de atitudinea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pe care îl acuză că lansează diversiuni în spaţiul public şi încearcă să bage spaima în români.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar trebui luat la întrebări de procurori pentru afirmaţiile sale potrivit cărora mitingul din 10 august a fost finanţat şi din străinătate, iar protestatarii au fost organizaţi paramilitar şi au încercat o lovitură de stat, a reacţionat marţi seară, la Realitatea TV, fostul premier Dacian Cioloş.

"Nu am văzut nicio probă, nicio dovadă care să însoţească aceste afirmaţii şi domnul Dragnea e obişnuit să arunce câte o petardă fără să aducă nicio dovadă, doar acea privire fixă în camerele de luat vederi, fără să aibă nicio clipire atunci când minte, să continue să manipuleze fără să dovedească acest lucru. Eu cred că cel care ar trebui să fie luat la întrebări pentru astfel de afirmaţii ar trebui să fie domnul Dragnea.

Să fie luat la întrebări de procurori sau de alte instituţii abilitate care să ceară să dovedească ceea ce spune pentru că e a nu ştiu câta oară într-un an şi jumătate când domnul Dragnea aruncă acuzaţii în stânga şi în dreapta fără să dovedească ceva. Şi are grijă să spună «nu ştiu, eu am auzit, mi-au spus alţii», dar haideţi să vedem, haideţi să cercetăm. Dar de ce nu vine domnul Dragnea cu dovezile respective? De ce trebuie să vină la televizor să bage spaima în români fără să aducă nicio dovadă?", a declarat Cioloş, citat de News.ro.

Liderul partidului Mişcarea România Împreună a opinat că acuzaţiile privind finanţarea protestelor din străinătate reprezintă doar "un element în plus al acestei diversiuni pe care domnul Dragnea încearcă să o întreţină, că dânsul e atacat, că toţi liderii PSD sunt atacaţi, că România e aproape în prag de război civil, pentru ca PSD-ul să continue să atace justiţia şi să-şi protejeze propriii oameni care se simt cu musca pe căciulă".