Cioloş, la Antena 3: Am tot respectul pentru publicul dumneavoastră! S-au spus multe neadevăruri despre mine şi Guvernul meu

Prezent la Sinteza Zilei, după ce a comparat mersul la Antenă cu intratul în mocirlă, Cioloş a expus neadevărurile spuse de-a lungul timpului la respectivul post şi a ţinut să-i asigure pe telespectatorii postului TV de respectul său.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Cioloş a fost prezent marţi pe platourile Antenei 3, la o emisiune "cu scântei". Emisiunea a avut loc la scurt timp după ce Cioloş comparase mersul la Antenă cu "coborâtul în mocirlă", demers uneori necesar, dar după care trebuie să faci un duş. Emisiunea a fost cu atât mai tensionată cu cât Cioloş luase parte cu câteva ore înainte la o dezbatere GDS unde reporterii postului lui Voiculescu nu au fost primiţi.

Previzibil, Mihai Gâdea şi-a început emisiunea reluând declaraţiile lui Dacian Cioloş privind "coborârea în mocirlă" şi precizând că mulţi spectatori i-au cerut să anuleze invitaţia însă nu a făcut-o pentru că, spune realizatorul TV, Antena 3 apără libertatea de exprimare.

La rândul său, Cioloş, care, anterior, declarase că merge în studiourile Antena 3 pentru ca şi telespectatorii acestui post să aibă acces la punctul său de vedere, şi a făcut o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să "cobori în mocirlă" pentru a-ţi face treaba corect - chiar dacă trebuie să-ţi pui cizme de cauciuc şi apoi să faci un duş - a ţinut să precizeze în timpul emisiunii că îi respectă pe cei ce privesc la Sinteza Zilei, acesta fiind şi motivul pentru care a venit.

Totodată, premierul a ţinut să precizeze că în repetate rânduri, la Antenă s-au spus multe neadevăruri legate de el, ca prim-ministru, şi de Guvernul său.

"S-au spus minciuni pe care nu am avut prilejul să le corectăm. La asta m-am referit. (...) Nu critica mă deranjează, minciuna", a declarat Cioloş, citat de Hotnews

"Uitaţi, "cutremur de la Cioloş, noi tăieri de salarii" Când am tăiat salarii? "Cioloş vinde Portul Constanţa". Când am vândut vreo bucată din port? 'Cioloş taie din banii veteranilor". Nu numai că nu am tăiat, dar am corectat. "Site-ul platformei lui Cioloş, găzduit de Soros", a exemplificat premierul câteva dintre neadevărurile vehiculate de Antenă.

Întrebat de Gâdea dacă nu simte nevoia să ceară scuze publicului Antenei 3, Cioloş a răspuns: "Nu, pentru că nu îi viza pe ei. În cazul în care vreun spectator al Antenei 3 se simte ofensat, îmi cer scuze faţă de el. Eu cred că oamenii au nevoie să li se rezolve problemele, nu să meargă cineva cu camerele după ei. Am fost unde a fost cazul de mai multe ori fără camere. Eu am lucrat în mocirlă. Nu am folosit astăzi în sens peiorativ termenul. În acelaşi respect faţă de oamenii care muncesc cinstit în ţara asta şi îşi plătesc taxele, am muncit şi noi cinstit anul acesta.", a declarat premierul.

În ajutorul lui Gâdea a sărit şi Adrian Ursu, cu acuzaţia "Cioloş a luat banii veteranilor". Premierul a răspuns că este vorba tot de o lege defectă a PSD, iar actualul guvern a remediat situaţia modificând Codul fiscal, moment în care Ursu a ţipat că premierul minte şi a încheiat brusc conversaţia.

De-a lungul emisiunii, indiferent de atacurile jurnaliştilor, Cioloş a reiterat că nu a jignit niciodată telespectatorii Antenei 3 sau jurnaliştii, dar că a dovedit că postul Antena 3 a minţit de multe ori în ceea ce priveşte activitatea guvernului său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne