Cioloş: O să plătim cu toţii! PSD-ALDE, o guvernare după ureche pentru interesul unor grupuri

Coaliţia PSD-ALDE guvernează "după ureche" cu "oameni care nu îşi cunosc domeniul pe care îl păstoresc", a acuzat fostul prim-ministru Dacian Cioloş, care s-a arătat extrem de nemulţumit de direcţia în care merge România.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Investiţiile private sunt la pământ iar românii continuă să plece din ţară într-o perioadă de creştere economică, aspecte ce indică faptul că, sub conducerea PSD-ALDE, România se îndreaptă în direcţia greşită, a apreciat joi, la Adevărul Live, fostul premier Dacian Cioloş, fondatorul partidului Mişcarea România Împreună.

"Mi se pare că oamenii care au fost numiţi pe postul de miniştri, o mare parte dintre ei, n-au fost aleşi pe criterii de competenţă în domeniul respectiv. Au fost selectaţi pe criterii de fidelitate politică, nu pe competenţe. Şi asta nu o spun doar eu. Sunt oameni care nu-şi cunosc domeniul pe care-l păstoresc. Nu am impresia că acest Guvern funcţionează pe baza unui program articulat, ci pe baza unor decizii venite de la partid, decizii în care miniştrii cred sau nu cred. Apoi apar petice, care se pun pe găurile deciziilor venite de la partid. După o decizie legislativă într-o direcţie, apar încă două sau trei ordonanţe de urgenţă care modifică decizia anterioară. E o guvernare după ureche. Nu se valorifică creşterea economică datorată mediului de afaceri", a declarat Dacian Cioloş.

Fostul prim-ministru a opinat că românii vor avea de plătit din cauza modului de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE.

"Politicienii de la guvernare folosesc resursa creşterii economice, dar nu pentru a crea bunăstare, ci pentru a crea sinecuri. Când mai încearcă să salveze pe cineva de Justiţie, mai vin şi cu o creştere de salariu. E o guvernare pentru interesul unor grupuri. O să plătim cu toţii. Să nu mai ai investiţii private aproape deloc, să ai oameni care îţi pleacă în continuare din ţară când tu ai creştere economică arată că nu ne îndreptăm în direcţia bună", a afirmat Dacian Cioloş.