Cioloş, replică pentru Dragnea: Guvernul nu a pierdut miliarde de euro, ci a adus în ţară 7,23 miliarde de euro

Guvernul Cioloş a adus în România, în acest an, nu mai puţin de 7,23 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, a reacţionat premierul Dacian Cioloş la acuzaţiile lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit cărora Executivul a făcut prăpăd în domeniul fondurilor europene.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Guvernul nu "a pierdut miliarde de euro" aşa cum acuză preşedintele PSD, Liviu Dragnea, din contră, a reuşit să aducă miliarde în ţară, a transmis premierul Dacian Cioloş, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Guvernul Cioloş nu 'a pierdut miliarde de euro', ci a reuşit anul acesta să aducă în România 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeană, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare", a fost mesajul lui Cioloş.

Reacţia premierului vine după ce Dragnea a afirmat că "Guvernul Cioloş este un risc de securitate naţională pentru că România a pierdut miliarde de euro".

Potrivit premierului, actualul Guvern a crescut rata de absorbţie cu peste 20%. "De la 58% - cât au reuşit toate guvernele precedente începând cu 2007 - la aproape 82% în prezent".

"Guvernul Cioloş a adus în ţară investiţii străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decât în anul precedent. De asemenea, România are o creştere economică de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeană în condiţii de stabilitate macro-economică", a mai transmis Cioloş.