Cioloş schimbă patru miniştri. "Vreau un suflu nou!"

Patru miniştri vor părăsi Guvernul Cioloş. Printre ei, Adrian Curaj, acuzat că a tergiversat retragerea unor doctorate controversate şi Costescu, cel ce declara ieri că trenul este un lux.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Cioloş a remaniat, marţi, patru miniştri. Cei care vor părăsi Guvernul sunt controversatul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, membru al Academiei lui Gabriel Oprea, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care a afirmat că învăţământul ar trebui să fie contra cost, Dan Costescu de la Transporturi, care a susţinut ieri că trenul este un lux şi Dan Stoenescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

"Guvernul intră într-o etapă nouă. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete, cred să aibă impact şi consistenţă, sunt multe dosare pe care am avansat bine şi pe care lucrurile au progresat, sunt însă şi domenii în care doresc să dau un nou impuls pentru cele câteva luni care rămân din noul mandat. De aceea, am decis să operez câteva schimbări în Guvern, patru schimbări, asta nu înseamnă că în perioada următoare, dacă or să apară probleme nu o să iau şi alte decizii", a declarat Cioloş.

Premierul a mai precizat că cei patru au lucrat bine pe multe proiecte, în timp ce pe altele au fost anumite întârzieri şi că mâine dimineaţă va transmite preşedintelui nominalizările pentru cele patru poziţii.

Cei patru nominalizaţi vor fi:

Educaţie - rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru. Reamintim că Dumitru este cel ce a declarat teza de doctorat a lui Victor Ponta ca fiind plagiat.

Transporturi - Sorin Buşe, fost director general al Renault Technologie Roumanie în perioada 2010 şi 2015;

Ministerul pentru relaţia cu românii de pretutindeni - Maria Ligor, ambasadorul României la Otawa, în Canada;

Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de Dragoş Tudorache, Şeful Cancelariei Primului-Ministru.