Ciorba de raţă cu fasole verde - o varietate bogată de gusturi şi arome

Datorită gustului distinct, carnea de raţa transformă o supă sau o ciorbă simplă în ceva special, adaugându-i o aromă căruia îţi este greu să rezişti.
Ciorbă de raţă cu fasole verde
Ciorbă de raţă cu fasole verde (Maria Matyiku / Epoch Times)

Legumele şi aromele verdeţurilor proaspete aduc acestei delicioase mâncări o bogăţie de gusturi şi o textură plăcută. În funcţie de preferinţă, ciorba se acreşte cu suc de lămâie sau cu borş şi se serveşte clară sau se poate drege cu ou şi smântână sau iaurt gras. Se serveşte cu ardei iute şi mămăliguţă.

Ingrediente:

1/2 kg carne de raţă (aripi, spate, gât),
o ceapă,
1/2 kg păstăi de fasole verde,
2 -3 morcovi,
o rădăcină de pătrunjel,
1/2 ardei roşu sau gogoşar,
2 roşii tăiate cubuleţe,
sucul de la o lămâie sau o cană de borş după gust,
piper, sare,

un gălbenuş de ou
2 linguri de iaurt sau smântână
frunze de pătrunjel, ţelina, leuştean

Modul de preparare:

Carnea de raţă se curăţă şi se spală în apă rece, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când apa începe să clocotească, se adaugă o ceapă întreagă şi o lingură de sare. Se reduce focul la minim, iar carnea se lasă să fiarbă la foc mic. Cu o spatulă fină se îndepărtează spuma care se formează.

Între timp se curăţă zarzavaturile: morcovii şi pătrunjelul se spală, se curăţă, apoi se taie mărunt. Ardeiul se taie în cubuleţe mici. Fasolea verde se curăţă de capete şi de eventualele aţe şi se rupe în bucăţi cam de 2-3 cm. Când carnea nu mai spumează, este momentul potrivit să se adauge legumele mărunţite în oală.

Legumele se fierb cam 10 minute, după care se pun cubuleţele de roşii.

Se completează cu apă fiartă cât mai este nevoie şi se continuă fierberea la o temperatură scăzută până când legumele sunt fierte şi carnea pătrunsă.

Se adaugă apoi frunze de ţelină, sucul de lămâie sau o cană de borş şi se fierbe până ce ciorba dă din nou în clocot. Se condimentează cu sare dacă mai este nevoie şi se presară piper după gust.

După ce s-a stins focul, ciorba se drege cu un gălbenuş de ou frecat cu 2 linguri de iaurt sau smântână. La sfârşit, se presară pe deasupra pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Vă dorim poftă bună!