Ciprian Ciucu a explodat. L-a făcut în toate felurile pe "ministrul Ignoranţei" Liviu Pop

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu s-a remarcat printr-un atac deosebit de dur la adresa ministrului PSD al Educaţiei, Liviu Pop.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Unul dintre cele mai teribile scenarii-coşmar este ca elevii României, copiii noştri să fie toţi nişte versiuni în miniatură ale ministrului Educaţiei Liviu Pop: limitaţi, impostori, fără coloană vertebrală - nişte livi popi pe bandă rulantă, a scris consilierul PNL Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare.

"Cât de redus mintal să fii, ca odată ajuns ministru, să interzici materiale educaţionale "neacreditate"? Pe ce îţi bazezi decizia de a stabili tu, ministru al Ignoranţei, ce materiale să folosească (implicit metode) profesorii la clasă? Adică, dacă un profesor îşi concepe propriile exerciţii, trebuie să i le acreditezi tu, mă cap-sec? Pe aceeaşi (i)logică: dacă se duce cu copilul la muzeu, ce faci, acreditezi tu muzeul? Sau, gata, terminăm şi cu activităţile extraşcolare? Ştii tu, măi politrucule, că în acest moment profesorii nu pot, din cauză că tu eşti limitat, atinge obiectivele de învăţare cu copiii lor?!

Sau dacă le ating, nu pot exersa şi lucra suplimentar? Pentru că manualele sunt simple, prea uşor de parcurs şi insuficiente?! Şi că nu au ce face cu timpul rămas, după ce rezolvă exerciţiile din manual în 10-15 minute? Manualul este minimul ce trebuie asimilat. Cine-i va mai da copilului meu orele de educaţie ineficient parcurse din cauza ta? Şi care este faza cu auxiliare acreditate? Vrei să distrugi o piaţă oarecum funcţională (da, este o piaţă iar asta presupune competiţie şi inovaţie şi libertate de alegere), ca să pui în loc ce? Să pui în loc materiale pe care le crezi tu bune?", a declarat Ciprian Ciucu.

Liberalul îl acuză pe Liviu Pop că este "repetent" la politici educaţionale, astfel că îi sugerează să treacă strada la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (care se află peste peste drum de minister) şi să înveţe concepte precum obiective curriculare, didactici inovative, transdisciplinaritate, multidisciplinaritate, activităţi extraşcolare sau gândire critică.

"Toate acestea au în centru relaţia dintre profesor şi elev, măiestria şi libertatea profesorilor de a-şi alege metodele şi materialele. NU paturi procustiene în care vrei tu, în incompetenţa ta dezgustătoare, să-i pui! Demisia, impostorule!", a conchis Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne