Ciprian Ciucu: Se prefigurează dezastrul pe fieful primăriţei Firea. Daţi mai departe că e nasol

Daţi mai departe pentru că e nasol, poate află şi presa liberă şi cu capacitate de a explica oamenilor dezastrul ce se prefigurează pe fieful Gabrielei Firea, a transmis opiniei publice consilierul general PNL Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

La Comisia de Buget a Consiliului General s-a discutat despre cele 10 companii pe care Minunea Minunilor din Primăria Capitalei - Gabriela Firea - şi le doreşte din cele 19, a declarat marţi, pe pagina sa de Facebook, liberalul Ciprian Ciucu, care nu este deloc încântat de cum se prezintă situaţia.

"Viziune? Nema! Membri PSD şi ALDE nu ştiau nici ei mai mult decât noi. Ce vrea cu companiile astea? Nu este clar. Vrea să le dea la toate câte un capital de pornire de câte 25.000 de euro!!! Păi hai să facem un calcul simplu: 25.000 x 19 = 475.000! Deci toate, nu contează dacă este firmă de construcţii (cu necesar de capital pentru buldozere, macarale, muncitori etc.) sau firmă de managementul voluntarilor (e nevoie doar de câteva birouri), toate au 25.000 Euro, capital de pornire (minim prevăzut de lege pentru sauri).

I-am întrebat care este viziunea lor cu aceste companii, dacă au planuri de afaceri, că investitorii se uită la planuri de afaceri. Nema! Cică planurile de afaceri le vor face cei pe care-i vor pune ei directori. Deci ei vor companii şi pace! Nu este clar pentru ce vrea să dea cei 475.000 în afară de salarii pentru oamenii lor, PSD/ALDE şi, probabil, PMP. În comisie au argumentat clar: acolo vor aduce oameni bine pregătiţi (zic ei) şi vor muta oamenii buni din Primăria Capitalei. Asta ar fi catastrofal pe termen lung", a scris Ciucu, într-o postare intitulată "Companiile lui Firea, 475.000 de euro pentru nimic".

Potrivit liberalului, în teoria administraţiei, executivul (în cazul nostru primăria) îşi asumă mereu funcţia strategică, adunând cei mai buni oameni din propriul sistem în aparatul de lucru al primăriei. Companiile, instituţiile subordonate, nu fac nimic altceva decât să pună în practică ce se gândeşte în Primărie, aşa e logic, aşa e normal.

"Ce face Gabriela Firea/PSD/ALDE? Taman invers! Vrea să ducă expertiza, plătită din bani publici, în afara Primăriei! În companii! Hai să facem împreună un exerciţiu de imaginaţie. Imaginaţi-vă că veţi prelua dvs. Primăria din 2020, veţi fi primar. Aveţi nevoie cu oameni cu care să lucraţi. Îi mai găsiţi în Primărie? NU! Sunt oameni care depind direct de Gabriela Firea şi nu sunt funcţionari publici! Nu răspund conform obligaţiilor funcţiei publice. Te pot ignora cu zâmbetul pe buze şi cu asta basta! Vor putea lua acasă documente, ascunde contracte, se vor putea face că plouă", a explicat Ciucu.

"Hai, daţi mai departe pentru că e nasol. Se pare că vrea să ignore şi votul cu 2/3, chiar mâine. Poate află şi presa liberă şi cu capacitate de a explica oamenilor dezastrul ce se prefigurează", a adăugat Ciucu.