Circulaţia feroviară paralizată în Harghita, după ce un marfar a deraiat

Garnitură tren de călători
Garnitură tren de călători (Epoch Times România)

Circulaţia feroviară este paralizată în Harghita după ce un tren marfar aparţinând CFR a deraiat în noaptea de joi spre vineri, între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului.

Circulaţia trenurilor între cele două staţii a fost închisă începând din cursul nopţii, când s-a produs deraierea de la o osie a locomotivei trenului. Marfarul era compus din 28 vagoane încărcate, acestea fiind deja retrase în cursul nopţii în staţia Izvorul Mureşului.

Secţia de circulaţie Voşlăbeni - Izvorul Mureşului fiind dotată cu linie simplă, s-a impus suspendarea temporară a circulaţiei trenurilor, măsură menţinută şi la această oră (9.42), deoarece echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de repunere pe şină a locomotivei, informează CFR printr-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Până la restabilirea circulaţiei, patru trenuri de călători staţionează temporar astfel: IR 1945 (Mangalia - Satu Mare) staţionează în Siculeni de la ora 00.25, IR 1642 (Dej - Bucureşti Nord) staţionează în Gheorgheni de la ora 2.12, IR 1641 (Bucureşti Nord - Dej) staţionează în Siculeni de la ora 3.00 şi IR 407-2 (Episcopia Bihor - Braşov) staţionează în Voşlăbeni de la ora 6.33.

Trenul IR 1644, Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord, şi trenul internaţional 366-1, Braşov - Budapesta, circulă pe rută deviată, călătorii care aveau bilete pentru destinaţiile dintr-una din staţiile de pe ruta pe care a fost anulată fiind direcţionaţi către următoarele trenuri din programul de circulaţie.

Pasagerii care nu mai doresc să-şi continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor de călătorie pentru parcursul neefecutat, mai informează CFR, care îşi cere scuze de la călători.

"Companiile feroviare CFR Călători şi Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA cer scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi recomandă publicului călător că înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521", mai scrie CFR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne