Circulatie ingreunata de zapada in intreg judetul Brasov

(OLIVER LANG / AFP / Getty Images)

Circulatia rutiera se desfasoara, sambata, in conditii dificile in intreg judetul Brasov, din cauza zapezii, in special in zona Predeal - Timisul de Sus, echipele de deszapezire intervenind pentru curatarea carosabilului.

Echipele de deszapezire intervin de sambata dimineata atat pe drumurile din judet, cat si in municipiul Brasov, potrivit prefectului Emil Nita.

"Se circula in conditii grele de iarna, dar nu s-au inregistrat incidente majore, cu exceptia unei tamponari la Sercaia, de dimineata, cand a fost blocat drumul pentru scurt timp. Acum se circula normal, dar este bine ca in general oamenii au stiut sa isi echipeze masinile pentru iarna", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judetului Brasov.

Potrivit acestuia, firmele de deszapezire au intervenit cu material antiderapant, precum nisip, pietris sau sare, pana la ora 12.00 fiind folosite aproximativ 170 de tone de material antiderapant.

Si in municipiul Brasov se circula extrem de greu din cauza ninsorii, cu viteza de 20-30 de kilometri la ora.

Firmele de deszapezire au actionat in permanenta pe drumul spre Poiana Brasov, cu patru utilaje, iar in municipiu se intervine cu peste 30 de masini, potrivit unui comunicat al Primariei Brasov.

"Avand in vedere ninsoarea abundenta, am solicitat firmei de deszapezire sa suplimenteze numarul de masini, astfel ca in urmatoarele ore vor mai fi utilizate inca sase sau sapte utilaje. Strazile prioritare au fost cele pe care circula mijloacele de transport in comun, pasajele rutiere, ocolitoarea si cartierele mai inalte din oras, precum Schei, zona Dobrogeanu Gherea si zona Dealul Cetatii", se mentioneaza in comunicatul semnat de Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

Conform surselor citate, Primaria Brasov ii avertizeaza pe soferi sa evite folosirea autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzator pentru zapada, cu lanturi si cauciucuri de iarna, deoarece cele mai multe blocaje in trafic se produc din cauza masinilor neechipate corespunzator, inclusiv a celor de mare tonaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne