Cîţu: Datele prezentate de Teodorovici şi echipa lui plătită cu sute de mii de euro sunt MĂSLUITE

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a atras atenţia că este o diferenţa uriaşă între cifrele privind deficitul bugetar prezentate de Ministerul Finanţlor condus de Eugen Teodorovici şi cele ale Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE.

"Ministerul Finanţelor Publice (MFP) contra Eurostat, cine MINTE? Eurostat a publicat deficitul bugetar pentru trimestrul I din 2019 la 4.5% din PIB. MFP a publicat deficitul bugetar pentru trimestrul I din 2019 la doar 0.5% din PIB. Minte cineva? Ştiu, pare o întrebare retoricî având în vedere că vorbim de Теодорович şi echipa lui din MFP plătită cu sute de mii de euro anual din sinecuri. În ceea ce priveşte cifra publicată de MFP eu am dubii că este reală. Până nu vom avea o comisie de anchetă a execuţiei bugetare pentru 2017 şi 2018 eu spun că datele MFP sunt MASLUITE", a declarat Cîţu.

Senatorul PNL susţine că mai sunt două diferenţe importante între ce publică Ministerul Finanţelor şi Eurostat, pe lângă faptul că MFP mai "aranjează" datele.

"În primul rând - MFP publică un execuţia pe cash iar Eurostat ia în calcul şi angajamentele viitoare de cheltuieli ESA. Adică Eurostat arată o imagine REALA a presiunii asupra bugetului în timp ce MFP se joacă cu facturile şi cu amânările plăţilor. În al doilea rând - aici apare diferenţa MAJORĂ - Eurostat elimină influenţele sezoniere. Adică ne dă TENDINŢA pe termen mediu şi lung. Când vorbim de analiză trimestrială, metoda Eurostat este cea indicată", a precizat Cîţu.

Care sunt concluziile liderului PNL:

- deficitul publicat de Eurostat arată tendinţa de creştere a deficitului bugetar pe termen mediu şi lung şi o presiune în creştere asupra bugetului. Adică MFP trebuie să TAIE mult mai mult în partea a doua a anului pentru a aduce deficitul bugetar sub 3% din PIB.

- analizele în UE se fac pe deficitul ESA şi nu pe cash. Doar ţările din lumea a treia mai folosesc deficit bugetar pe cash pentru că îl pot MANIPULA mai uşor. Deficitul ESA şi deficitul STRUCTURAL arată imaginea REALA.

- din nou MFP arată că "experţii" acestei instituţii sunt depăşiţi. Dacă, aşa cum mi se mai spune, ar exista şi experţi în MFP atunci aceştia ar pune ignore presus interesul naţional şi nu ar permite astfel de manipulări, cum este comunicatul de ieri al MFP, să iasă în spaţiul public. MFP va avea DOAR profesionişti în guvernarea liberală nu funcţionari de carieră şi Yes Men.

"Foarte IMPORTANT: o analiză serioasă a deficitului bugetar se uită la deficitul structural şi al cel ESA. MFP le IGNORA pentru că ştie că nu le poate manipula - sunt PUBLICATE de EUROSTAT nu de MFP. Deficitul bugetar publicat de EUROSTAT arată că în 2019 este nevoie de TAIERI masive de cheltuieli şi CRESTERI de TAXE pentru a aduce deficitul bugetar sub 3% pe CASH. Uitaţi de banii pentru primari şi pensii", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne