Cîţu: PSD-ALDE nu au bani să plătească pensiile şi salariile. În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a acuzat, pe pagina sa de socializare, că PSD-ALDE nu au avut bani şi nu au bani să plătească pensiile şi salariile.

"În fiecare an trebuie să facă tot felul de manevre pentru a putea să plătească. Pe de-o parte fură din banii alocaţi altor sectoare prin buget iar pe de altă parte cresc taxe şi accize. DACĂ ar fi existat bani, nu era nevoie de aceste mizerii. Concret. În 2017 PSD-ALDE au furat 1.6% din PIB alocaţi prin buget investiţiilor şi i-au folosit pentru plata salariilor şi pensiilor. În 2018 au furat 1.3% din PIB de la investiţii şi i-au folosit pentru pensii şi salarii şi ajutoare sociale. Banii cheltuiţi pentru investiţii ca procent din PIB au rămas la minim istoric pentru cei doi ani. DAR şi mai GRAV este că au furat, în 2017 0.3% din PIB şi în 2018 0.2% din PIB, din banii alocaţi pentru înzestrarea armatei. Aici este clar un caz de subminarea siguranţei naţionale. Având în vedere legăturile strânse la Ministerul Finanţelor Publice cu Rusia, nu este de mirare", a declarat Cîţu.

Şi chiar şi în acest context, liberalul susţine că tot nu ajungeau banii pentru pensii speciale, salarii şi ajutoare sociale.

"Au introdus TAXE noi, au reintrodus supracciza, au plafonat preţuri, au distrus economia cu OUG 114 etc. Astăzi românii plătesc din venitul lunar 32% către stat faţă de 20% în 2016. Mai mult, din venitul lunar românii alocă cu aproape 10% mai puţin consumului. Încă o DOVADĂ că situaţia finanţelor publice este dezastruoasă. PSD recunoaşte că a minţit şi NU REDUCE TVA la 18% în 2019. Din contră, ne anunţă că vine cu noi taxe pe care, aşa cum anunţa Teodorovici în decembrie 2018 când prezenta OUG 114 românilor, 'le aşteaptă toţi românii şi mediul de afaceri în special'. PSD-ALDE fură banii de la investiţii, de la apărare şi cresc taxele. Atât", a precizat Cîţu.