Cîţu: Tudose-Mişa, vă provoc! Puteţi să aduceţi şi plutonul PSD de la BNR

PNL încearcă să oprească diletantismul care a pus stăpânire pe finanţele României şi propune o variantă responsabilă de buget pentru 2018, a transmis senatorul Florin Cîţu, care îi provoacă la dezbatere pe premier şi pe şeful de la Finanţe.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, fost economist şef la ING Bank, i-a "provocat" pe premierul Mihai Tudose şi pe ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, la o dezbatere publică pe tema proiectului de buget pentru anul viitor.

"Tudose-Mişa, vă provoc la o dezbatere publică pe tema bugetului pentru 2018. Puteţi să aduceţi cu voi să vă ajute şi plutonul PSD de la Banca Naţională a României, Georgescu-Voinea-Gherghina", le-a transmis celor doi oficiali Florin Cîţu, într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina lui de socializare.

Cu o zi înainte, senatorul a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat o variantă liberală de buget.

"Soluţia PNL pentru 2018! Am prezentat varianta de proiect de buget pentru 2018. Soluţia realistă la dezmăţul bugetar din acest an, 2017. Un buget pragmatic care trimite un semnal clar investitorilor, antreprenorilor şi tuturor românilor: România poate să fie guvernată şi responsabil! Bineînţeles este un buget de tranziţie. Prin acest buget arătăm cum se poate opri distrugerea României dar mai ales cum se pregăteşte economia pentru un buget care să susţină creşterea economică durabilă începând cu 2019. Dar mai presus de orice, soluţia noastră garantează că România va avea resursele necesare pentru a face faţă unei crize economice", a precizat Florin Cîţu.

Potrivit politicianului, liberalii sunt pregătiţi să meargă să susţină această soluţie responsabilă de buget în Guvernul României.

"Facem orice numai să oprim diletantismul care a pus stăpânire pe finanţele României. Varianta aceasta a bugetului se va regăsi în Parlament sub formă de amendamente la propunerea de buget a Guvernului Dragnea-Tudose (?) (sau cine o mai fi Prim-ministru în acel moment)", a subliniat Florin Cîţu.

În materialul video găsiţi varianta de buget prezentată de senator.