Cîţu vine cu noi declaraţii optimiste despre economia României

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit pozitiv, cu 0.2 puncte procentuale, dinamica PIB-ului în trimestrul II al acestui an. În plus, ministrul consideră că există date foarte bune care susţin scenariul revenirii în V a economiei ţării începând cu cel de-al treilea trimestru.

“INS a revizuit POZITIV, cu 0.2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II 2020. Astăzi INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: - construcţii (0.3 puncte procentuale); - IT (0,6 puncte procentuale); - Administraţie publică şi apărare, asigurări sociale din sistemul public, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială (0.3 puncte procentuale)”, a precizat Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Cîţu a mai afirmat că cele mai importante informaţii vin de la investiţii şi exporturi nete.

“Investiţiile au avut în perioada de criză o contribuţie pozitivă de 0.5 puncte procentuale (a fost revizuită de la 0.4 puncte procentuale) iniţial. Este evident că strategia de a canaliza cât mai multe resurse spre investiţii, 30 de miliarde lei în 9 luni şi cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, a funcţionat. În ceea ce priveşte exporturile nete, contribuţia negativă a fost redusă cu 0.4 puncte procentuale, ducând la un impact negativ mult mai mic pentru PIB”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu este de părere că există date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei începând cu trimestrul III al anului 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie