Ciucu: Firea i-a dat bani "din pix" lui Secureanu, exact aşa cum se face o listă de cumpărături

Primăriţa Capitalei Gabriela Firea i-a dat bani "din pix" managerului de la Malaxa, spital aflat în centrul unui imens scandal, fără nicio fundamentare temeinică, a semnalat liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Florin Chirilă/Epoch Times)

La fel ca fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, şi Gabriela Firea a vărsat bani, fără fundamentare temeinică, în conturile spitalului Malaxa condus de managerul Florin Secureanu, a atras atenţia duminică, pe contul său de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu.

"Modul în care se fac bugetele la Primăria Capitalei, fără fundamentare temeinică, le-au permis, mai întâi lui Sorin Oprescu şi mai apoi Gabrielei Firea, să verse în conturile spitalului condus de Secureanu, faţă de cheltuielile curente, obişnuite, de cca. 9 mil euro, încă 10 mil. Euro (Oprescu) şi 1,3 mil. Euro (Firea). Mai departe, Secureanu, ştia el ce va face cu ei.

Sunt bani daţi din pix, exact aşa cum se face o listă de cumpărături (metafora pe care am folosit-o chiar în acea şedinţă a Consiliului) în care fiecare director de spital pune ce vrea. Fără niciun control", a remarcat Ciprian Ciucu.

Consilierul PNL consideră că un astfel de mod de alocare bugetară reprezintă o sursă cu risc foarte ridicat pentru corupţie.

"Am încercat să le explic cum se fundamentează un buget, dar doamna Firea m-a repezit că "nu-mi pasă de sănătatea bucureştenilor". Ba-mi pasă foarte mult şi de aceea trebuie să punem în practică mecanisme care să prevină delapidarea spitalelor", a punctat Ciprian Ciucu.

În acelaşi timp, liberalul a reamintit că actualul şef peste spitale în Bucureşti este adus de la Voluntari, fiind un apropiat al familiei de primari Firea-Pandele.

"Butnariu (căruia i-am cerut demisia) s-a prezentat lamentabil atât în Comisia de Buget, cât şi în plenul Consiliului General, atunci când i s-a cerut să justifice banii solicitaţi pentru spitale", a adăugat Ciprian Ciucu.