Clotilde Armand declară război corupţiei, atât în sectorul public, cât şi în cel privat

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România (USR) este decisă să combată corupţia nu doar în sectorul public, ci şi în cel privat, precum şi practicile de afaceri necinstite, scrie pe Facebook Clotilde Armand, ca un comentariu la un articol în care un înalt oficial ANAF declară că instituţia a identificat un miliard de euro scos din ţară prin preţuri de transfer.

În acest context, Clotilde Armand, manager de succes în mediul privat, declară că formaţiunea sa îşi doreşte un mediu de afaceri onest şi transparent care să contribuie în mod corect la bugetul public.

De asemenea, Armand mai precizează că USR, formaţiune care va candida la alegerile parlamentare din toamnă, îşi propune să crească veniturile la bugetul statului - prin majorarea redevenţelor pentru petrol şi gaze naturale.

O altă sursă importantă de finanţare identificată de echipa USR ar fi – veniturile din impozitul pe profit plătit de unele companii multinaţionale, care sunt scoase din România prin abuzul de preţuri de transfer, mai adaugă Armand.

"Potrivit ANAF, o sumă de până la 1 miliard de Euro anual este scoasă din ţară prin mecanismul preţurilor de transfer. Practic, preţurile de transfer sunt mecanismele care reglementează tranzacţiile dintre părţi afiliate – companii membre ale aceluiaşi grup. În economia actuală este normal ca unele servicii să fie prestate de la nivelul central al unui grup, iar costurile acestora să fie suportate de toate companiile din grup. Însă unele companii multinaţionale abuzează de practica preţurilor de transfer.

Prin programul de guvernare pe care ni-l vom asuma vom înăspri controalele de preţuri de transfer derulate de ANAF, verificând dreptul de deducere al unor astfel de contracte cu părţile afiliate, în aşa fel încât să depistăm contractele artificiale, sau stabilite la un nivel de preţ nejustificat de mare", concluzionează fosta candidata USB la Primăria Capitalei.