Clotilde Armand: În loc să inaugurăm statui cu un gust îndoielnic, mai bine reabilităm spitalele

În loc să inaugurăm statui cu un gust îndoielnic, cum este cea planificată în Parcul Kiseleff, mai bine am folosi aceşti bani pentru reabilitarea spitalelor – o problemă vitală pentru România, opinează franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primarul Sectorului 1, pesedistul Dan Tudorache, încearcă să se spele pe mâini de responsabilitatea sa şi a instituţiei pe care o conduce privind condiţiile din spitalele publice din Sectorul 1, a declarat joi, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand.

"Am citit interviul domnului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, în care domnia sa spune că nu i se pare normal să reabiliteze Spitalul de Arşi din banii sectorului 1, spital aflat în administrarea autorităţilor locale, dacă acesta va fi folosit de toţi cetăţenii români, nu doar de cei din Sectorul 1. După cum s-a văzut în ultima vreme, acesta este un spital cu mari probleme, care are dotări inadecvate şi se confruntă cu infecţii intra-spitaliceşti care pun viaţa pacienţilor în pericol.

Afirmaţia domnului primar mi se pare inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât ştiu că Primăria sectorului 1 are în prezent 80 de milioane de Euro în buget, bani care stau nefolosiţi. Aceasta şi pentru că o parte din investiţiile din sector au fost blocate după suspendarea din funcţie a domnului Chiliman şi a altor funcţionari din primărie, ca urmare a problemelor penale", a declarat Clotilde Armand.

În opinia reprezentantei Uniunii Salvaţi Bucureştiul, poate că în loc să inaugurăm statui cu un gust îndoielnic, pe care se cheltuie aproape 1 milion de Euro, cum este cea planificată în Parcul Kiseleff, mai bine am folosi aceşti bani pentru reabilitarea spitalelor – o problemă vitală pentru România.

"Cred că domnul Tudorache nu înţelege un principiu care stă la baza funcţionării societăţii – cel al solidarităţii. O societate nu poate funcţiona în mod atomizat. Prin urmare, cred că prin aceste afirmaţii iresponsabile domnul primar Tudorache încearcă să se spele pe mâini de responsabilitatea domniei sale şi a instituţiei pe care o conduce în ceea ce priveşte condiţiile din spitalele publice din Sectorul 1", a subliniat Clotilde Armand.

Potrivit franţuzoaicei, autorităţile centrale ar trebui să contribuie cu o parte din suma necesară şi trebuie explorate toate oportunităţile de accesare a fondurilor europene.