Clotilde Armand, nemulţumită de clasa politică: Iohannis timid, Dragnea penal, liderii PNL decredibilizaţi

Preşedintele nu se ridică la nivelul aşteptărilor, şeful celui mai mare partid din România are probleme penale, iar liderii PNL sunt decredibilizaţi şi lipsiţi de viziune - actuala clasă politică reprezintă o mare ameninţare la adresa securităţii naţionale, este de părere Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acum mai mult ca niciodată Europa are nevoie de lideri fermi, cu viziune şi valori democratice autentice care să gestioneze multiple crize care au răvăşit continentul. În acest context, României îi lipsesc lideri de anvergură iar actuala clasă politică reprezintă în sine o mare ameninţare la adresa securităţii naţionale, a opinat sâmbătă, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand.

"Am aflat cu toţii despre tentativa de lovitură de stat militară din Turcia şi despre sutele de victime ale acestei acţiuni. Eu mi-aş dori o Turcie stabilă, predictibilă şi democratică şi am rezerve legate de angajamentul autorităţilor de la Ankara de a proteja democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Însă astfel de acţiuni precum cea întreprinsă de o parte a armatei turce noaptea trecută sunt primejdioase, reprobabile şi pot destabiliza atât Turcia, cât şi întreaga regiune.

Am remarcat de asemenea, dacă mai era nevoie, lipsa de principii democratice a unor politicieni fără scrupule precum Victor Ponta, care a acuzat presa occidentală de manipulare împotriva regimului din Turcia", a precizat Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Reprezentanta USB susţine că probabil a venit vremea ca Victor Ponta să-l răsplătească pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru găzduirea şi protecţia pe care i-a oferit-o în iunie 2015, atunci când era pus sub urmărire penală şi i se cerea demisia de către cetăţeni şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

"Trăim într-o lume din ce în ce mai volatilă, iar ţara noastră se află într-una dintre cele mai periculoase zone, în care ne confruntăm cu o agresiune militară împotriva Ucrainei, conflicte îngheţate în Georgia şi Republica Moldova, un val de atentate teroriste şi, iată acum, o rebeliune a unei părţi a armatei în Turcia", a opinat Clotilde Armand.

De asemenea, franţuzoaica atrage atenţia că Europa este măcinată de disensiuni – de la tentaţia secesionistă şi izolaţionistă (în Marea Britanie, Scoţia sau Catalonia), la recrudescenţa terorismului islamist, până la criza refugiaţilor şi criza statelor din Zona Euro.

"Acum mai mult ca niciodată Europa are nevoie de lideri fermi, cu viziune şi valori democratice autentice care să ia măsurile ce se impun pentru gestionarea acestor multiple crize. Din păcate, observ un deficit de leadership la nivel european. Iar această lipsă de leadership este cu atât mai acută şi mai primejdioasă în România, acolo unde avem un preşedinte timid, atât în ceea ce priveşte angajamentul de reformă în plan intern, cât şi în privinţa politicii externe.

Liderul celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea, este condamnat penal pentru fraudarea votului şi recent trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie. Deci lipsit de orice credibilitate în ochii partenerilor internaţionali ai României. Conducătorii PNL sunt de asemenea decredibilizaţi şi lipsiţi de viziune. Actuala clasă politică reprezintă în sine o mare ameninţare la adresa securităţii naţionale", a declarat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne