Clotilde Armand: "Poliţistul lui Ponta" n-are ce căuta în USR. E acuzat de hărţuire sexuală şi trafic de influenţă

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. În contextul articolelor de presă apărute miercuri, Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, a avut o discuţie cu Viorel Salvador Caragea "în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să îşi dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR", se arartă pe pagina USR Gorj.

"Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele şi orasele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate şi principii, deschisă faţă de comunitate", mai transmite USR Gorj.

* * *

Europarlamentarul Clotilde Armand a solicitat, miercuri, să fie dat afară din USR fostul şef al Poliţiei Gorj, Viorel Salvador Caragea, proaspăt intrat în rândurile membrilor formaţiunii.

"Am aflat că fostul şef al Poliţiei Gorj (acuzat de hărţuire sexuală şi trafic de influenţă) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe 'poliţistul lui Ponta'. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu aşa se face altfel de politică", a transmis Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Adevărul, Caragea a fost denumit şi "poliţistul lui Ponta" din cauza faptului că a condus timp de şase ani (2009 - 2015) Inspectoratul de Poliţie al judeţului din care şi Victor Ponta a fost ales în mai multe rânduri parlamentar.

Numele lui Caragea a apărut de-a lungul timpului în mai multe scandaluri publice. A fost chiar urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, însă toate dosarele s-au finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală sau cu neînceperea urmăririi penale.

Presa l-a mai acuzat pe Caragea şi de "legături suspecte" cu mai-marii administraţiei locale din Târgu Jiu, iar un deputat PSD a povestit într-o emisiune TV că ar fi avut mai multe confruntări cu şeful Poliţiei Gorj.

Detalii despre Caragea aici.