Clotilde Armand: „Semnăturile sunt un obstacol clar la democraţie”

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Epoch Times România)

Numărul mare de semnături pe care trebuie să-l strângă partidele pentru a se înscrie în alegeri este un obstacol clar pentru democraţie, a opinat sâmbătă vicepreşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Clotilde Armand, relatează Agerpres. Armand a mai precizat că USR a reuşit să strângă 90.000 de semnături din cele 200.000 necesare pentru înscrierea în alegerile parlamentare şi a reiterat faptul că formaţiunea nu va face alianţe pre-electorale şi după alegeri.

„Semnăturile sunt un obstacol clar la democraţie. Suntem a doua forţă din Bucureşti. Avem cel puţin 10% din toată ţara. Nu este normal. Strângerea a 200.000 de semnături este un lucru dificil. Personal consider că nu sunt constituţionale. Le vom elimina sau vom scade numărul semnăturilor necesare. Este un obstacol la democraţie. Este absurd! Nu vreau să folosesc semnăturile ca alte partide să nu aibă acces la candidatură. Avem nevoie de aceste semnături. Faptul că se cer aceste semnături este un stres, un risc, o luptă. Oamenii nu mai au încredere în partide, în idei, în programe”, a declarat sâmbătă Armand, la Alexandria.

Vicepreşedintele USR a mai precizat că formaţiunea sa nu va face alianţe politice înainte sau după alegeri ci va susţine un program guvernamental şi proiecte.

„Nu facem alianţe cu partidele parlamentare actuale. Nu facem nici pre-electorale, nu facem nici post-electorale. O să susţinem un program guvernamental şi proiecte, dar o alianţă nu vom susţine. Dacă cineva din guvern nu mai respectă criterii de integritate, retragem susţinerea noastră. Suntem extrem de relaxaţi pentru că nu vrem nimic. Vrem un guvern cu un proiect bun şi cu oameni buni”, a afirmat Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne