Clotilde Armand: Singura soluţie morală pentru Blaga este să-şi dea demisia

Nici nu a trecut bine Vasile Blaga pragul DNA Ploieşti, că i se şi cere demisia din fruntea partidului. Franţuzoaica Clotilde Armand, de la USR, îl invită pe liderul liberalilor să facă un pas în spate dacă se confirmă acuzaţiile vehiculate de presă în cazul său.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PNL Vasile Blaga trebuie să îşi dea demisia din fruntea partidului dacă se confirmă că are calitatea de suspect într-un dosar de corupţie, a reacţionat miercuri, pe contul său de Facebook, vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Clotilde Armand.

"Dacă se confirmă informaţia că Vasile Blaga este cercetat în calitate de suspect într-un dosar de luare de mită, aceasta vine să întărească ceea ce noi cei din USR spunem de foarte multă vreme – PNL este un partid clientelar, condus de o clică la fel de coruptă precum cea de la şefia PSD", a declarat Clotilde Armand.

Singura soluţie morală pentru Vasile Blaga ar fi, în opinia franţuzoaicei, să-şi dea demisia din funcţia de co-preşedinte al PNL, cel puţin până la clarificarea acestui dosar, iar PNL trebuie să dovedească faptul că, în sfârşit, îşi poate respecta criteriile de integritate asumate şi poate elimina din conducerea partidului şi de pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare personaje controversate.

"Includerea însă a unor figuri precum Petre Roman şi Roberta Anastase pe listele de candidaţi ai PNL arată practic că partidul rămâne nereformat şi captiv unor grupuri de interese de tip clientelar. Singura formaţiune integră capabilă să oprească PSD din drumul spre putere rămâne prin urmare USR", a adăugat Clotilde Armand.