Clubul Român de Presă ia atitudine după declaraţiile lui Victor Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă critică atitudinea premierului Ponta care şi-a justificat refuzul de a răspunde la o întrebare incomodă din partea presei susţinând că nu va mai răspunde întrebărilor acelor jurnalişti care lucrează la companii ce au datorii la stat.

"Ultimele declaraţii ale premierului Victor Ponta sunt o desconsiderare la adresa jurnaliştilor care îşi exercită onest meseria şi un regres în comunicarea dintre persoanele publice şi ziarişti.

Condiţionarea relaţiei cu ziariştii şi împărţirea lor în ”buni” şi ”răi”, din cauza unor conjuncturi de care nu sunt responsabili, sunt străine de comportarea europeană pe care trebuie să o aibă o persoană publică de prim-rang.

Clubul Român de Presă îi cere premierului Victor Ponta să-şi reconsidere această atitudine, revenirea la o abordare profesionistă în relaţia cu ziariştii fiind o întoarcere necesară la starea de normalitate." scrie CRP, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Reamintim că întrebat luni dacă îi va sancţiona pe senatorii PSD care au votat în cazul Şova contrar deciziei Biroului Permanent Naţional al PSD, Victor Ponta a refuzat să răspundă, afirmând că nu înţelege întrebarea care i-a fost pusă, deşi jurnalistul respectiv a repetat-o ulterior. După incident, premierul a anunţat că refuză să răspundă întrebărilor puse de jurnaliştii care lucrează la instituţii media cu datorii la stat.

Declaraţiile premierului au fost criticate atât de colegul de breaslă al jurnalistului vizat (Cristian Andrei de la Gândul - publicaţie ce aparţine lui Adrian Sârbu, arestat pentru evaziune fiscală) cât şi de activewatch, care a arătat că premierul Ponta dovedeşte prin afirmaţiile sale că are o înţelegere greşită privind rolul presei într-o societate democratică.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne