CNA dezminte afirmaţiile lui Macovei, susţinând că n-a intervenit la ProTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla
Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla (Epoch Times România)

Consiliul Naţional al Audiovizualului a comunicat că joi dezminte afirmaţiile europarlamentarului Monica Macovei, negând ”categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma sa fie transmisă online pe site-ul stirileprotv.ro”, relatează Mediafax.

”Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma sa fie transmisă online pe site-ul stirileprotv.ro. În acest sens, Consiliul a avut în vedere informaţiile vehiculate în presă în zilele de 28 şi 29.10.2014, ca urmare a afirmaţiilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru Preşedinţia României, potrivit cărora CNA ar fi intervenit la postul de televiziune ProTV pentru anularea unei emisiuni transmise online pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma sa participe”, se notează în comunicatul CNA.

Marţi, Monica Macovei a declarat că a fost ”anunţată de reprezentanţii protv că emisiunea fost anulată ca urmare a unui telefon din partea CNA”, adăugând că instituţia îl ”slugăreşte pe Ponta şi vrea să cenzureze internetul”.

Potrivit Hotnews, doi membri CNA, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, au afirmat joi, în cadrul unei întruniri a CNA, că ar vrea să sesizeze Parchetul în urma acuzaţiilor aduse de Monica Macovei. La şedinţă au luat parte mai mulţi consilieri din staff-ul candidatului la prezidenţiale, printre care şi managerul campaniei acesteia la prezidenţiale Daniel Şerban.

Şerban a explicat, în cadrul şedinţei, că a primit un telefon din partea realizatorului emisiunii, care spunea că CNA a intervenit pentru interzicerea emisiunii online a candidatului la prezidenţiale.

”În timpul emisiunii online cu domnul Klaus Iohannis, am primit un telefon de la realizatorii emisiunii (...), că s-a primit un telefon de la CNA prin care se solicită sistarea acestei emisiuni”, a precizat Daniel Şerban.

Comunicatul CNA mai arată că atribuţiile şi competenţele sale sunt ”stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul neavând niciun fel de posibilitate de a interveni asupra conţinutului unui site de internet, inclusiv în ceea ce priveşte site-ul unui radiodifuzor licenţiat în România”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne