CNA mai dă o palmă peste obrazul cetăţeanului. Derapaje Tv din ziua votului, practic premiate de majoritatea PSD

Laura Georgescu
Laura Georgescu (Epoch Times România)

Imaginile şi comentariile transmise de Antena 3 şi România Tv cu aşa-zisele secţii de votare goale din Diaspora, în timp ce mii de oameni stăteau la cozi de km, au înfuriat o ţară întreagă, motiv pentru care oamenii ieşiţi în Piaţa Universităţii după aflarea rezultatului au scandat mesaje care sancţionau dur aceste derapaje.

Astăzi, în CNA, a venit ziua judecăţii. În sfârşit s-au dezbătut rapoartele de monitorizare axate pe ziua votului, 16 noiembrie. Cele mai multe reclamaţii au fost înregistrate de România TV şi Antena3. Însă CNA-ul pesedizat nu numai că nu i-a răzbunat pe cetăţeni, ci a "premiat" posturile respective cu cele mai mici amenzi, după cum afirmă unul dintre membrii CNA, Valentin Jucan.

Actuala componenţă a CNA, impusă de majoritatea PSD din Parlament, şi-a spus, în mod ruşinos cuvântul, adică: mare lucru nu s-a întâmplat în audiovizual...cam cât o amendă minimă de 10.000. Mai mult, cam toate televiziunile s-au comportat la fel. Cât de mizerabil! Ce facem ca să scape Antena3 şi România TV? Le punem la egal cu Realitatea TV şi Naşul TV", a declarat Valentin Jucan.

"Nu au contat zecile de ore de încălcări de lege, de manipulare, de minciuni, de intoxicări, de atacuri la persoană. Majoritatea PSD din CNA nu a văzut nimic grav în falsificarea de reportaje, nimic grav în acuzaţiile lansate de Antena3 şi România TV, acuzaţii pe care nici măcar candidatul susţinut de aceste posturi nu le-a formulat. Majoritatea PSD din CNA nu a ţinut cont de miile de reacţii publice la adresa acestor două "posturi de televiziune", reacţii care reclamau dispariţia legii, dispariţia bunului simţ, terfelirea calităţii de jurnalist. Nu au ţinut cont de gunoiul aruncat spre public sub denumirea "Breaking News", pe tot parcursul zilei de vot", a continuat acesta.

La momentul propunerilor şi a discuţiilor pe marginea rapoartelor, cu excepţia lui Valentin Jucan, ("jigodia de Jucan", cum spunea şefa CNA Laura Georgescu, potrivit acestuia) niciun membru CNA nu a avut vreo reacţie la adresa Antena3. În schimb au văzut puţin limbaj injurios la România TV şi Naşul TV.

În opinia lui Jucan, să propui o sancţiune prin care să declari public, oficial, prin decizie a CNA, că Antena3 şi România TV s-au comportat la fel ca şi Realitatea TV şi Naşul TV este o neruşinare, este o atitudine de care se dezice ferm.

Un exemplu sugestiv din ziua votului: În timp ce frustrarea românilor din Diaspora care stăteau de ore la coadă devenea din ce în ce mai mare, Antena 3 prezenta imagini din care rezulta că nu există nicio problemă cu votul în străinătate, în timp ce pe burtiera emisiunii de ştiri scria: "Secţii de vot goale în străinătate". În acelaşi timp, România TV acuza că "basiştii" fraudează votul din Diaspora şi afişa pe burtieră titluri de genul "Basiştii, înghesuiţi la o secţie, restul sunt goale".

Monica Gubernat, membru CNA din partea PSD, a propus sancţionarea cu 10.000 lei posturile Antena3, România TV, Naşul TV şi Realitatea TV. Propunerea a fost votată cu şase voturi de: Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu. Tot aceştia au votat şi o somaţie pentru B1 TV şi TVR.

"Acesta este CNA-ul patronat de PSD, în slujba Antena3 şi România TV, nicidecum în slujba interesului public şi a legii. Acesta este CNA-ul patronat de PSD, sfidător la adresa jurnaliştilor care înţeleg să facă presă corect, cinstit. Acesta este CNA-ul patronat de PSD, o insultă la adresa presei independente. Acesta este CNA-ul...", a fost concluzia lui Valentin Jucan.

La rândul său, Narcisa Iorga, fost membru CNA, îşi declara nemulţumirea, pe contul său de Facebook, faţă de rezultatul şedinţei: "Antena 3, România TV, Realitatea TV şi Naşul TV amendate la fel pentru campania electorală: 10.000 de lei fiecare. USL trăieşte în CNA, aşa cum USL trăieşte şi în Parlament pentru a păstra CNA la fel de obedient în faţa posturilor de propagandă Antena 3 şi România TV..."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne