Co-fondator al canalului de televiziune rusesc NTV găsit mort în Spania

Igor Malaşenko
Igor Malaşenko (Screenshot)

Renumitul director general în domeniul mass mediei ruseşti şi consilier politic Igor Malaşenko a murit în Spania la vârsta de 64 de ani, a raportat luni publicaţia rusească de afaceri Kommersant.

Unele rapoarte media ruseşti au susţinut că Malaşenko s-a sinucis, citând surse apropiate de acesta. Totuşi, nicio sursă oficială nu a confirmat aceste rapoarte.

Malaşenko a fost co-fondator şi preşedinte al NTV, un canal de televiziune independent înfiinţat de un grup de jurnalişti influenţi, înainte să se alăture echipei de campanie a lui Boris Elţîn pentru a contribui la victoria acestuia în alegerile prezidenţială din 1996.

NTV l-a criticat în mod constant pe preşedintele rus Vladimir Putin în primul său mandat, potrivit Reuters. Totuşi, canalul şi-a schimbat poziţia după ce guvernul rus l-a cumpărat în anul 2000.

De asemenea, Malaşenko a condus o serie de proiecte media ruseşti, inclusiv canalul de televiziune online RTVI şi, cel mai recent, în 2018, a condus campania prezidenţială a Kseniei Sobciak.